Recent Posts

MVP Turske: Akcija SAD-a na Assadovu vojnu bazu krajnje pozitivna

MVP Turske: Akcija SAD-a na Assadovu vojnu bazu krajnje pozitivna

Ankara– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Svijet” 07.April. 2017. 12: 52- MVP Turske: Akcija SAD-a na Assadovu vojnu bazu krajnje pozitivna. Turska će dati svoju punu podršku svakom koraku na osnovu kojeg slični zločini neće ostati nekažnjeni i zahvaljujući kojima će biti osigurano polaganje računa, navedeno je u saopštenju turskog ministarstva.

Akcija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na vazduhoplovnu bazu snaga Bashara al-Assada je krajnje pozitivna, poručeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske.

Međunarodna zajednica mora zadržati jasan stav prema režima pod vodstvom Assada, sve do tačke na kojoj on neće više biti u stanju da nanosi štetu svom narodu…

“Turska će dati svoju punu podršku svakom koraku na osnovu kojeg slični zločini neće ostati nekažnjeni i zahvaljujući kojima će biti osigurano polaganje računa”, navedeno je u saopštenju turskog ministarstva.

Naglašeno je kako je napad SAD-a na vazduhoplovnu bazu, koji je povezan sa posljednjim hemijskim napadom u Idlibu, “izuzetno pozitivan”.

Američki državni sekretar Rex Tillerson potvrdio je da je raketirana vojna baza Assadovih snaga povezana sa posljednjim hemijskim napadom u Idlibu. On je naglasio da je neprihvatljivo ono što Assad radi vlastitom narodu.

Prema saopćenju Pentagona, vazduhoplovna baza Shayrat gađana je sa 59 projektila Tomahawk jutros oko 5.00 sati po lokalnom vremenu. Projektili su lansirani sa američkih brodova u dometu gađane baze. Pentagon je naveo kako im je poznato da se u bazi nalaze i ruski vojnici te da je Rusija tokom dana bila obaviještena o napadu.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je nakon raketiranja Assadove baze pozvao na podršku tom vojnom koraku.

“Ankara će dati punu podršku svakom koraku na osnovu kojeg slični zločini neće ostati nekažnjeni i kojima će biti osigurano polaganje računa”, navedeno je u saopštenju turskog ministarstva.

“Nadam se da će ova operacija doprinijeti uspostavljanju mira u Siriji, ljudima u Siriji je potreban trajan i pravedan mir, to je najvažniji uslov”, rekao je Zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmuš…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net