Recent Posts

Vrijeme, oblačno s kišom veći dio dana

Vrijeme, oblačno s kišom veći dio dana

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 06. 04 2017. 00:02- Vrijeme, oblačno s kišom veći dio dana. Na planinama snijeg, u ostalim dijelovima zemlje popodne promjena vremenskih prilika.Danas će u Bosni biti oblačno s kišom veći dio dana. U Hercegovini prije podne umjerena naoblaka, a u drugom dijelu dana oblačno sa slabom kišom.

Ni danas ne izlazite bez kišobrana… Na planinama će padati kiša i snijeg…

Danas padavine nisu obilne. Očekuje se između 5 i 10 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana jači vjetar je moguć na sjeveroistoku Bosne.

četvrtak, 06.05.2017.
Uz tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, posebno tokom jutra.

petak, 07.04.2017.
Postepena stabilizacija ugodno će djelovati na većinu ljudi. Još uvijek će biti hladnije u odnosu na protekli period, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju odijevanju. Na jugu ugodnije, uz sunčane intervale i povremeno sjeverno strujanje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Najviša dnevna temperatura između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje od 15 do 19 stepeni.

U Sarajevu oblačno sa kišom veći dio dana. Poslije podne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

Postepeni prestanak padavina od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. U noći na petak smanjenje oblačnosti, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net