Recent Posts

Dodikovog sina pogodile Vujoševićeve riječi o Sarajevu

Dodikovog sina pogodile Vujoševićeve riječi o Sarajevu

LIMOŽ– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 05. 04 2017. 00:02- Dodikovog sina pogodile Vujoševićeve riječi o Sarajevu. Igor Dodik, generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea, riješio je da se oglasi povodom pisma koje je javnosti uputio Duško Vujošević, novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sin predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika izrazio je nezadovoljstvo zbog Vujoševićeve slatkorječivosti i lijepih riječi koje je adresirao na Sarajevo, prijestolnicu BiH.

– Vujoševiću, hvala ti na emotivnom pismu i uživaj u Sarajevu, “okrnjenom srcu državne zajednice BiH“ – napisao je Dodik na svom Twitter profilu.

Vujošević je jučer poslao poruku iz Francuske, a u superlativima je govorio o Sarajevu i Bosni i Hercegovini, što se Dodiku junioru, očito nije svidjelo.

– Bosna i Hercegovina je važan dio moga života, moga rada, moga bavljenja sportom i neraskidiv dio onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji. Ako je dopušteno da se poslužim riječima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvijek sam sa radošću dolazio u taj grad – i kada sam vodio utakmice, i kada nisam. A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najljepših gradova za ljudske susrete u Jugoslaviji, jedinstvenoj i lijepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan –  stoji u pismu Vujoševića.

Vujošević ističe da reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzima s radošću i nadom da će njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja.

– Upravo radost i nada su dvije stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobjedničkom – naveo je novi selektor BiH.

Smatra da Bosna i Hercegovina ima talentovane igrače, a podsjetio je i na uspjeh Košarkaškog kluba Bosna koji je je u Sarajevo donio prvu evropsku klupsku titulu u Jugoslaviji.

– To je lijepo i reći i čuti, ali imati to u vidu za mene je velika obaveza. Ja ću uloziti sve što znam i imam da košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u viteškom igranju pobijedi svaku reprezentaciju na kugli koju zovemo Zemlja. Znam da u životu postoji reciprocitet ljubavi, mržnje, entuzijazma i drugih strasti, pa ja verujem da će igrači prepoznati moju energiju i da će se svi na isti način odazvati pozivu da igraju za reprezentaciju – istakao je Vujošević.

Na kraju je izrazio zahvalnost Košarkaskom savezu Bosne i Hercegovine što ga je odabrao za selektora.

– Ja ću učiniti sve, da radom i rezultatima obradujem ljude koji su me izabrali, ali i da obradujem sve poklonike košarke kojima je Bosna i Hercegovina draga. U Bosnu i Hercegovinu ne dolazim da predstavljam nikoga, do samoga sebe. Na politička opanjkavanja i olajavanja neću da se osvrćem i ova moja izjava je posljednja po tom pitanju –  stoji u njegovom prvom obraćanju javnosti nakon imenovanja za selektora košarkaške reprezentacije BiH.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net