Recent Posts

Dnevne vijesti stranih dopisnika iz Turske~ 05.04.2017

Dnevne vijesti stranih dopisnika iz Turske~ 05.04.2017

ANKARA, ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Magazin” 05. 04 2017. 14: 22 Dnevne vijesti stranih dopisnika iz Turske~ 05.04.2017…

BBC u vijesti pod naslovom „Erdogan: Pripremamo nove operacije“ piše da je predsjednik republike Turske Redžep Tajip Erdogan nakon izjave načelništva generalštaba da je okončana vojna operacija „Štit Eufrata“ kazao da se realizuju pripreme za nove operacije.

Predsjednik Erdogan je u govoru kojeg je održao u Trabzonu kazao: „Okončana je prva faza operacije „Štit Eufrata“. Sada realizujemo pripreme za nove operacije“.

Ruska novinska agencija Tass u vijesti pod naslovom „Erdogan: Evropa čini sve kako ne bi prihvatila Tursku“ prenosi da je predsjednik republike R.T.Erdogan pozvao turske građane u Evropi da učestvuju na referendumu i da tako daju odgovor „potomcima nacista“.

„Nećemo dopustiti da nekoliko evropskih fašista povrijedi ponos ove zemlje. I pored svih prepreka naši građani glasaju na referendumu širom Evrope. Ovo je najbolji odgovor potomcima nacista“, kazao je Erdogan. Erdogan je u vezi turskog učlanjenja u EU kazao da evropski lideri čine sve kako Tursku ne bi uzeli u EU.

Italijanska novinska agencija Nova u vijesti pod naslovom „Turska proizvela novu antitenkovsku raketu“ piše da je Turska proizvela novu antitenkovsku raketu sa laserskim navođenjem.

U vijesti se ističe da će se nova raketa koristiti na turskih helikopterima Atak.

Raketni sistem L-UMTAŠ je dometa od 8 kilometara i može se koristiti u operacijama zemlja-vazduh i zemlja-zemlja. Zahvaljujući laserskom navođenju može se koristiti i po noći.

Azerbejdžanska novinska agencija Trend Ajans piše da će se održati samit predsjednika carinskih uprava Turske, Gruzije i Azerbejdžana u glavnom gradu Bakuu.

Na samitu predsjednika carinskih uprava razgovaraće se o tehničkim temama oko željezničkog projekta Baku- Tbilisi- Kars. Očekuje se da se do kraja maja okončaju tehnički pregovori i potpiše sporazum u vezi ove teme između tri zemlje…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net