Recent Posts

Beograd, Novi Sad: Hiljade građana protestuju protiv izbornih rezultata

Beograd, Novi Sad: Hiljade građana protestuju protiv izbornih rezultata

Beograd, Novi Sad- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 03. 04. 2017. 20: 42- Hiljade građana protestuju u Beogradu i Novom Sadu. Nekoliko stotina, uglavnom mladih ljudi okupilo se oko 18 sati ispred Skupštine Srbije u Beogradu i u Novom Sadu na Trgu slobode.

Na potezu između Doma Narodne skupštine i Trga Nikole Pašića studenti su danas održali protest nezadovljni izbornim rezultatima.

Studenti, kojima su se u međuvremenu pridružili i neki građani, uzvikivali su parole protiv premijera Aleksandra Vučića.

Protesti su tokom dana organizovani preko društvenih mreža, a potpisnik poziva je “spontano okupljena grupa građana” koja je zakazala protestni skup “Vojvodina protiv diktature 2017”.

Beogradski skup održava se pod motom “Protest protiv diktature 2017”. Okupljeni uzvikuju “AV, AV”, “Ne damo Srbiju” i “Gotov je” i zvižducima dočekuju sve koji izlaze iz Skupštine.

Na skupu nema stranačkih obelježja  a ni bilo kakvih transparenata…

Oni su najpre potpuno blokirali saobraćajnicu ispred parlamenta, koja spaja Bulevar kralja Aleksandra i Trg Nikole Pašića, i to u oba smjera.

Saobraćaj je obustavljen od Bulevara kralja Aleksandra preko Trga Nikole Pašića do Terazija…

Kako javlja reporter sa terena, dio demonstranata je probio ogradu ispred Skupštine na kojoj su slike Srba stradalih 1999. godine na Kosovu, a neki od njih su gađali Skupštinu jajima.

Oko 19.40 krenuli su u šetnju ka Trgu republike, a desetak minuta kasnije krenuli su kroz Makedonsku. Broj učesnika protesta je tokom šetnje povećan.

Povorka je od Trga skrenula ka Svetogorskoj, zaustavila se ispred RTS. Kako saznaje, iBalkan.net, jedan policajac ispred RTS se požalio da je pogođen kamenicom.

Na licu mjesta se, pored policijskih snaga, nalaze i pripadnici Žandarmerije.

Čuju se pištaljke, a tokom protesta nije bilo zvaničnih obraćanja niti je među okupljenima moguće pronaći organizatora.

Kako su poručili organizatori, “ništa se ne rešava za jedan dan, a pogotovo ne diktatura”. Organizatori su apelovali da se slični skupovi održe i u drugim mjestima u Srbiji.

Kako javljaju reporteri, nekoliko stotina mladih protestuje i u Nišu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net