Recent Posts

Novopazarci poručili Zvezdašima – Mi pričamo na terenu

Novopazarci poručili Zvezdašima – Mi pričamo na terenu

Aleksandar Blagojević, najzad je u svom stilu odigrao jedan meč u „Pendiku”. U većem delu utakmice predstavljao je nerešiv rebus za sastav Novog Pazara, postigao je 28 poena, uz četiri bloka i pet asova.
Nije mogao Aleksandar Blagojević da sakrije nezadovoljstvo posle novog poraza njegovog tima, ali i razočaranje što su, po njemu, neke odluke sudijskog para išle protiv Crvene zvezde.
– Znali smo da nas čeka ovakva utakmica, da pored odlične ekipe Novog Pazara, navijača i sjajne atmosfere, mogu da je odluče i neki drugi faktori. Tu, pre svega, mislim na sudije. Njihove greške u nekim važnim momentima, možda su bile i odlučujuće. Jeste, sporna je Ristićeva lopta, ali i čitav niz lopti, koje su ne direktno, ali onako iz senke, uticale na rezultat. To je faktor koji nam je otežavao i mislim da smo se mnogo obazirali na odluke sudija. Na sve to nadovezao se i pad koncentracije kod ključnog poena u meču – svodi račune Blagojević.
I pored trećeg uzastopnog poraza u Novom Pazaru, korektor crveno-belih se nada da će razvoj situacije već u drugom meču ići u prilog njegovom timu.
– Možda je Pazar sada u blagoj prednosti. Nije jednostavno kad dva puta u kratkom periodu od istog rivala izgubite na istovetan način. Međutim, raduje da smo pokazali da sa Pazarom možemo da se nosimo i u Pendiku. Očekujem da ćemo u drugom meču, već na početku svakog od setova, praviti veću razliku, kako bismo izbegli neizvesne završnice, a time i ostale faktore, koji mogu da utiču na utakmicu – dodao je Blagojević.
Novopazarci: Ko gubi ima pravo da se ljuti, a i sve je bilo čisto tad
Novi Pazar i Crvena zvezda ne mogu da odigraju loš i nadasve meč lišen uzbuđenja. Ni u prvoj utakmici polufinala plej-ofa nisu izneverena očekivanja ljubitelja odbojke. Opet je, kao i u polufinalu Kupa, odlučila jedna lopta.
U taboru Beograđana uvereni su da je to bila Ristićeva dijagonala, za 13:12 u petom setu, koju je sudija pripisao domaćinu, promenom odluke.

Ipak, utisak je da su ključne poene igrači domaćeg tima odigrali staloženije i da je to, uz frenetičnu podršku sa tribina, odlučilo pobednika ovog meča.

Primač Novog Pazara, Srećko Ristić upisao je 21 poen, u potpunosti iskoristivši to što su Beograđani kompletnu pažnju usmerili na Irfana Hamzagića.

– Ko gubi ima pravo da se ljuti. U ovakvim utakmicama, sudije ne mogu da pomognu, ili odmognu. A i kod te lopte, sve je bilo čisto – uverava Ristić, ponovo podsećajući na svoj smeč.

Ako je suditi po toku utakmice, duel dva odlična tima će potrajati, na radost publike u Novom Pazaru i Beogradu.

– Dobro se znamo i zato smo svesni da ništa nije gotovo. Imali smo dosta oscilacija u ovom meču, ali drago mi je što smo na želju i emociju izvukli pobedu. Ne sumnjam da ćemo sve učiniti da nastavimo ovaj, sada već niz velikih pobeda protiv Crvene zvezde – kaže raspoložen Ristić.
Kad je najviše trebalo potegnuti, Marko Radosavljević je bio čovek od poverenja.

– Presudila jeste jedna lopta, ali ne ona sporna. I oni i mi smo igrali dobro i ne bi bilo nezasluženo da je njima pripala pobeda. Zvezda je veliki tim i ne dobija lako kompleks drugog kluba. Oni se neće predati, nećemo ni mi. Njih očekuje dugo putovanje, nas novo punjenje posle emotivnog pražnjenja, izazvanog osvajanjem Kupa. Svima nam je potrebno vreme za oporavak – smireno rezonuje Radosavljević.

 İzvor-Tekst i Foto Senad Senko Župljanin i Sportski Žurnal

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net