Recent Posts

Antalija: Proljetno sunce izmamilo mještane i turiste na plaže

Antalija: Proljetno sunce izmamilo mještane i turiste na plaže

Antalija– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28.03. 2017. 01:02-Antalija: Proljetno sunce izmamilo mještane i turiste na plaže. Proljetno sunce i umjerene temperature izmamile su brojne mještane i turiste na plaže u Antaliji i Fethiyeu, a oni najhrabriji su i zaplivali u moru.

Sunčano vrijeme i toplo more izmamilo je lokalne stanovnike i turiste na plaže u Antaliji, a oni hrabriji su uživali i u martovskom kupanju.

Proljetno sunce i umjerene temperature izmamile su brojne mještane i turiste na plaže u Antaliji i Fethiyeu, a oni najhrabriji su i zaplivali u moru.

Belucekiz je jedna od najatraktivnijih plaža u egzotičnom turističkom mjestu “Mrtvo more“ u Fethiyeu. Proljetno sunce izmamilo je lokalne i strane turiste da uživaju u miru na plaži koji se tokom ljetne sezone pretvara u vrevu turista.

Slična slika dolazi i sa plaža u Antaliji, gdje su mnogi također iskoristili neradnu nedjelju i izašli da se odmaraju na plaži.

Temperatura zraka danas u podne u Fethiyeu i Antaliji iznosila je ugodnih 21 stepen Celsiusa, dok je temperatura mora 18 stepeni.

Temperatura vazduha u Antaliji je jutros iznosila 18 stepeni, a temperatura mora doseže 22 stepena Celzijusa.

Sunčani vikend za mnoge u Antaliji danas je radostan jer mogu uživati u sunčanju i šetnjama dugim plažama koje nisu krcate kako to bude u letnim mjesecima.

Na najpoznatijoj plaži Konyaalti desetine meštana i turista su i zaplivali u toplom moru.

“Uživam u životu u Antaliji. Svako godišnje doba ima svoje lepote, a bilo bi šteta ne iskoristiti ovaj dan za kupanje. Dok se u drugim delovima zemlje bore sa snijegom, mi ovdje uživamo u toplom moru“, kazala je Safiye Kavak, jedna od brojnih kupačica u Antaliji.

Nemali broj posjetilaca je i zaplivao, a poseban doprinos idiličnoj slici sa plaža dali su i hrabri letači koji su se paraglajderima spuštali na plaže sa okolnih brda koja se izdižu blizu 2.000 metara iznad mora.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net