Recent Posts

Četiri mlada života ugašena na cestama u BiH

Četiri mlada života ugašena na cestama u BiH

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 27.03. 2017. 21:02- Četiri mlada života ugašena na cestama u BiH. Četiri mlada života ugašena su u teškim saobraćajnim nesrećama koje su se proteklog vikenda dogodile u BiH, dok je najmanje pet osoba teže povrijeđeno.

Prva nesreća sa smrtonosnim ishodom dogodila se u subotu u večernjim satima na području Hercegovačko– neretvanskog kantona, u Drežnici kod Mostara.

U fatalnom sudaru Opela Corse i Audija 5 poginuo je dvadesetjednogodišnji Nihad Demirović iz Drežnice. On je bio za volanom opela i kretao se iz smjera Jablanice prema Mostaru, kada se direktno sudario sa Audijem 5 kojim je upravljao Vanja S. iz Sarajeva, a koji mu je dolazio iz suprotnog pravca.

Usljed siline udara oba vozila su izletjela sa ceste, a nastradalog mladića iz smrskanog vozila su morali da izvlače vatrogasci. U audiju su bili i supruga vozača i dvoje djece i svi su povrijeđeni. Suvozačica je usljed sudara zadobila prijelom ruke, dok su djeca zadobila lakše povrede.

Iste večeri, deset minuta prije ponoći, u mjestu Rodovlje kod Žepča dogodila se još jedna stravična nesreća u kojoj je za volanom fiata poginuo osamnaestogodišnji Belmin Bećirović iz Žepča. U istom udesu teško je povrijeđen i Belminov suvozač i vršnjak Adnan Bašić, dok je lakše povrijeđen i putnik Matej Abramušić. I u ovoj nesreći, kako bi izvukli mladiće iz vozila, policiji su morali pomoći vatrogasci.

Prema informacijama koje smo dobili od prijatelja teško stradalog Adnana Bašića iz Žepča, ljekari Kantonalne bolnice Zenica se još bore za njegov život. Adnan je i dalje u komi, a borba ljekara sa ugrušcima u mozgu, jetri i ostalim vitalnim organima još traje.

Kako smo mogli saznati, do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed neprilagođene brzine, zbog čega je vozač Fiat Punta izgubio kontrolu nad vozilom, te sletio sa ceste i svom silinom udario u stablo pored puta. Tu se nije zaustavio pa je automobil završio parkiran na iscjepanim drvima koja su bila složena u blizini.

Fatalni niz nastavio se i u nedjelju pa je tri sata poslije ponoći život izgubio također maturant Josip Maroš. On se kretao iz pravca Viteza u Fiatu Bravo kada se sudario sa automobilom VW Caddy koji je vozio G. K. iz Novog Travnika. Maroš je poginuo na mjestu dok je vozač Caddyja lakše povrijeđen. Uzrok i ove nesreće, prema dosad dostupnim informacijama, bila je neprilagođena brzina uvjetima na putu.

Crni niz se, nažalost, nastavio i u ponedjeljak. Deset minuta iza ponoći u slijetanju automobila sa ceste poginuo je još jedan mladić. Ovoga puta radi se o tridesetogodišnjem Vukašinu Mitroviću iz Brčkog.

Poginuli je bio za volanom golfa, kada je izgubivši kontrlolu sletio u kanal pored puta. Policija je ubrzo dobila dojavu o ovoj nesreći i odmah je patrola izašla na mjesto događaja. Povrijeđeni je nakon nezgode vozilom službe hitne pomoći prevezen u Medicinski centar u Brčkom. Međutim, nije izdržao borbu za život, te je ubrzo preminuo.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net