Recent Posts

SKOPLJE SKANDAL: Napad na vozača turskog ambasadora

SKOPLJE SKANDAL: Napad na vozača turskog ambasadora

Istanbul, Skoplje– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 24. 03. 18:56- SKOPLJE SKANDAL: Napad na vozača turske ambasadorke. Vozač turskog ambasadora u Makedoniji napadnut je u Skoplju, prenijeli su strani i makedonski mediji.

Incident se desio dok je trajao sastanak turskog ambasadora s ministricom kulture Makedonije Elizabetom Kančeskom Milevskom.

On je napadnut zbog turskih obeležja na diplomatskom vozilu.

Incident se dogodio ispred Ministarstva kulture gdje je u tom momentu turski ambasador Tulin Erkal Kala imao radni sastanak sa makedonskom ministarkom kulture Elizabetom Kančeskom.

Vozač je prijavio napad a makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su obezbjedili snimke sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada i da je u toku utvrđivanje identiteta napadača.

Neidentifikovani napadač je pokušao skinuti zastavu sa službenog vozila ambasadora Republike Turske u Skoplju Tulina Erkala Kare.

Incident se desio dok je trajao sastanak turskog ambasadora s ministricom kulture Makedonije Elizabetom Kančeskom Milevskom.

Vozač službenog vozila je spriječio pokušaj skidanja zastave. Nakon čega je napadač, koji je uzviknuo: “Ovo je Makedonija!” pobjegao s mjesta događaja.

Napadač je navodno fizički nasrnuo na vozača službenog vozila.

Makedonska policija je informisana u vezi s incidentom.

Ambasador Erkal Kara je istakao kako ovakvi i slični incidenti neće utjecati na dobre odnose između dviju zemalja.

“Dvije zemlje imaju dobre odnose zasnovane na međusobnom povjerenju na svim poljima”, rekao je Erkal Kara. Istakao je također kako je pokušaj skidanja zastave izolovan incident koji ne treba preuveličavati.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net