Recent Posts

London, terorizam, među stradalima policajac i napadač

London, terorizam, među stradalima policajac i napadač

London– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 23.03. 2017. 01:22- London, terorizam, među stradalima policajac i napadač. Policija je objavila kako ovaj incident tretiraju kao terorizam sve dok neće imati druga saznanja.

Ispred britanskog parlamenta u središtu Londona upucan je napadač koji je nožem izbo policajca i automobilom gazio ljude na Westminsterskom mostu. Prema posljednjim informacijama objavljene u 19 sati četiri osobe su poginule a više od 20 je ozlijeđeno.

Policija je objavila kako ovaj incident tretiraju kao terorizam sve dok neće imati druga saznanja. Među poginulima su policajac i napadač. Fotografije s mjesta događaja otkrivaju horor koji se događao. Ljudi su ležali u lokvama krvi dok im je pružana pomoć.

Nije slučajno da je napadač odabrao Parlament koji se zalaže za demokraciju, slobodu i vladavinu prava – kazala je premijerka Theresa May i dodala da su teroristi ‘osuđeni na neuspjeh’ u njihovoj misiji da unište britanske vrijednosti.

Hvalila je ‘iznimnu hrabrost’ policije te im je, kao i drugim službama, zahvalila u ime cijele zemlje.

Rekla je i kako je ovo bio ‘bolestan i izopačeni teroristički napad’.

Društvenim mrežama kruže fotografije očajnog Ellwooda, krvlju zamrljanog lica, nedugo nakon što je proglašena policajčeva smrt.

Državni tajnik u britanskom ministarstvu vanjskih poslova TobiasEllwood pokušao je svojim medicinskim znanjem spasiti život policajcu koji je proboden nožem ispred zgrade parlamenta zbog čega su ga britanski mediji prozvali junakom.

 Ellwood je bivši vojnik koji je prošao i medicinsku obuku. Teško ranjenom policajcu prvi je priskočio u pomoć i pokušao mu spasiti život umjetnim disanjem i zaustavljanjem krvarenja pritiskom na rane.

No, niti on niti hitna pomoć koja je kasnije pristigla nisu mu uspjeli spasiti život.

Društvenim mrežama kruže fotografije očajnog Ellwooda, krvlju zamrljanog lica, nedugo nakon što je proglašena policajčeva smrt.

Britanski mediji ga redom slave kao “apsolutnog junaka” napada na London.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net