Recent Posts

LONDON: RACIJE NAKON NAPADA

LONDON: RACIJE NAKON NAPADA

London– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 23.03. 2017. 08:22- LONDON: RACIJE NAKON NAPADA. Uhapšeno nekoliko osoba povezanih sa napadom u kom je ubijeno PET, a ranjeno 40 LJUDI.

Britanska policija izvršila je jutros raciju u jednoj kući u Birmingemu u vezi sa napadom u Londonu i uhapsila nekoliko osoba, javio je “Skaj njuz”.

Naoružani policajci pretresli su jednu kuću, a bilo je zatvoreno pet glavnih prilaza kući i nekoliko drugih ruta u Birmingemu, koje se nalaze u blizini te kuće.

Kako se navodi, iako su ulice ponovo otvorene za saobraćaj, policija se i dalje nalazi u tom kraju.

U policiji nisu željeli da daju komentar uz obrazloženje da nisu spremni da govore o raciji iz “operativnih razloga”.

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio juče nešto prije 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut “međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom”.

Napadač je kolima uletio u gomilu ljudi, a zatim pobjegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama.

Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan.

Naoružani službenici su na licu mijesta upucali napadača.

Prvobitno, mediji su objavili da su četiri osobe ubijene, međutim jedna žena je preminula u Sent Tomas bolnici, od posledica ranjavanja.

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se vjeruje da je izveo napad u Londonu.

Navodno se radi o propovjedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, pišu pojedini portali.

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je “Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač”.

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net