Recent Posts

Pucnjava na aerodromu “Orli”, ubijen napadač

Pucnjava na aerodromu “Orli” , ubijen napadač

Pariz- objavljeno u kategoriji Vijesti- Evropa na 18. 02.2017- 14 :30- Pucnjava na aerodromu, ubijen napadač. Na pariskom aerodromu “Orli” ubijen je muškarac koji je oteo pušku vojniku na jednom terminalu. Napadač je ranije istog dana ranio policajca u Parizu. Riječ je o radikalizovanom muslimanu koji je od ranije poznat policiji.

Do incidenta na aerodromu došlo je kada je muškarac oteo pušku ženi vojniku koja je bila dio tročlane patrole i pobjegao u jednu prodavnicu nakon čega su ga bezbjednosne snage ubile. Tom prilikom niko nije povređen.

Oko 3.000 putnika evakuisano je sa aerodroma, a letovi su obustavljeni sa oba terminala, a neki su preusmjereni na aerodrom “Šarl de Gol”, saopštio je avio- operater ADP.

Jedan od dva zatvorena terminala prema navodima vlasti trebalo bi da bude otvoren, a drugi ne prije večeri.

Stručnjaci za eksploziv pregledali su aerodrom i utvrdili da napadač nije bio opasan bombom, rekao je portparol policije Brende, prenosi Rojters.

Inače, ubijeni napadač je 90 minuta prije incidenta na aerodromu izazvao još jedan nered. On je tokom rutinske saobraćajne kontrole u Parizu otvorio vatru na policiju i lakše ranio policajca u glavu.

Zatim je pobjegao sa lica mjesta u ukradenom automobilu koji je potom pronađen u blizini aerodroma “Orli”, prenosi AP.

Istragu o napadu na vojnika na aerodromu, kao i o pucnjavi, preuzelo je antiterorističko odeljenje tužilaštva.

Francuski predsednik Fransoa Oland pohvalio je francuske vojnike i policiju zbog hrabrosti i efikasnosti tokom današnjeg incidenta.

Država je odlučna da bez predaha djeluje u borbi protiv terorizma, odbrani bezbjednost naših sunarodnika i osigura zaštitu teritorije, naveo je Oland u pisanom saopštenju, prenosi AP.

Ocijenio je da se operacija “Sentinel”, koja obuhvata 7.000 vojnika koji patroliraju ulicama i osjetljivim zonama u Francuskoj pokazala kao korisna kao pomoć policijskim snagama.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net