Recent Posts

Vučić na sastanku sa Merkelovom platio imovinom na Kosovu

Vučić na sastanku sa Merkelovom platio imovinom na Kosovu

Beograd, Berlin– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 15. 03. 2017. 16: 52- Mediji: “Vučić, sastanak sa Merkelovom platio imovinom na Kosovu”… Očigledno Aleksandar Vučić predizborni sastanak s nasmijanom njemačkom kancelarkom Angelom Merkel platio državnom imovinom.

To je izjavio predsjednički kandidat Saša Janković, koji je naveo da je ovo još jedno priznanje nezavisnosti Kosova.

Saša Janković, je za agenciju Beta rekao da je “u oslabljenom državnom lancu Republike Srbije, Vučić najslabija karika”.

“Kosovo je iskoristilo politički mehanizam za sukcesiju bivših republika Jugoslavije koje su to uradile na sličan način. Međutim, Kosovo nije bivša republika. Tajni dogovori i pregovori ne vode se kada je riječ o diplomatiji i državi, niti će ti tajni dogovori zauvek ostati tajni”, zaključio je Janković.

Nakon odluke Vlade Kosova da svu nepokretnu imovinu na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo.

Janković je na nalogu na Titeru reagovao stavom da su “kosovske vlasti prisvojile državnu imovinu Srbije”.

“Cijena- snishodljivi osmjeh u društvu Angele Merkel. Možda pošaljemo i voz pride”, napisao je na svom nalogu na Tviteru Janković.

Na osnovu odluke kosovske vlade koju je potpisao Isa Mustafa, sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo, registruje se na ime republike Kosovo kao vlasnika imovine.

Katastarska agencija se obavezuje da registruje pravo svojine u registar imovinskih prava u zakonom predviđenom roku.

Povodom odluke kosovske vlade kojom se, kako se navodi, prisvaja sva nepokretna imovina Republike Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, u Beogradu su sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju razgovarali predstavnici Srba u kosovskim institucijama, gradonačelnici i predsednici opština u pokrajini.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net