"Target" slobode lišeno više osoba na području Sarajeva, Tuzle, Hadžića i Lukavca - iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal | iBalkan.net ::: Vaše pravo! Vaš portal
//rs.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:75676,area:728x90

“Target” slobode lišeno više osoba na području Sarajeva, Tuzle, Hadžića i Lukavca

Kako nam je kazala glasnogovornica FUP-a Marina Zović, tri osobe su uhapšene na području Kantona Sarejevo, a tri u Tuzlanskom kantonu, te će svih šest uhapšenih biti privedeno u službene prostorije FUP-a na kriminalističku obradu...

“Target” slobode lišeno više osoba na području Sarajeva, Tuzla, Hadžića i Lukavca

Sarajevo, Tuzla- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 13. 03. 2017. 11:12- “Target” slobode lišeno više osoba na području Sarajeva, Hadžića i Lukavca. Pronađeno je i više desetina komada oružja i streljiva.

Tokom akcije “Target”, koju je jutros provelo više desetaka pripadnika FUP-a, MUP-a TK i MUP-a KS, uhapšeno je više osoba na području Sarajeva, Tuzle. Hadžića i Lukavca, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH, koje provodi istragu u ovom slučaju.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno- sigurnosna agencija BiH (OSA), kao i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

– Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizirana je akcija kodnog naziva “Target”, javlja regionalni portal http://iBalkan.net.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje krijumčarenja oružja i eksplozivnih materija iz BiH u zemlje regiona i Austriju.

Iz Federalne uprave policije jutros je saopćeno da je u sklopu navedene akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine, pretreseno šest lokacija, te je uhapšeno šest osoba incijala S. D. (59), A. O. (31), D. S. (30), A. F. (21), A. D. (26) i A. D. (30).

Kako nam je kazala glasnogovornica FUP-a Marina Zović, tri osobe su uhapšene na području Kantona Sarejevo, a tri u Tuzlanskom kantonu, te će svih šest uhapšenih biti privedeno u službene prostorije FUP-a na kriminalističku obradu.

Naime, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH i naredbama Suda BiH, više desetina policijskih djelatnika Federalne uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona, uz raniju realiziranu potporu operativaca OSA BiH, provode aktivnosti pretresa i lišenja slobode na više lokacija na području Sarajeva i Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti se realiziraju u okviru istrage koju Tužilaštvo BiH vodi protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašten promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Tokom pretresa u ovoj akciji, pronađeno je i više desetaka komada oružja i streljiva i drugih dokaznih materijala u prostorijama i objektima koje koriste osumnjičeni.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati, nakon čega će odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Iz Tužilaštva BiH zahvalili su se institucijama i agencijama kako u BiH, tako i u inostranstvu, koje su pomogle u ovoj akciji.

http://iBalkan.net

One Response to “Target” slobode lišeno više osoba na području Sarajeva, Tuzle, Hadžića i Lukavca

  1. teks viler 13/03/2017 at 20:27

    imal iko da ga je sipa uhapsila na sokocu,palama visegradu imali su materiajla danas dosta,lukavici b-luci itd itd

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *