Recent Posts

Ranjen Azem Vlasi, napadač uhapšen

Ranjen Azem Vlasi, napadač uhapšen

Priština- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 13. 03. 2017. 2′:12- Ranjen Azem Vlasi, napadač uhapšen. Napad na Vlasija pokušaj ubistva, dvije osobe uhapšene.

Kosovska policija uhapsila je dvije osobe koje se dovode u vezu sa napadom na kosovskog advokata i nekadašnjeg jugoslovenskog političara Azema Vlasija, koji je ranjen jutros u Prištini i nalazi se van životne opasnosti.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare da su dvije osobe, koje se dovode u vezu sa napadom na Vlasija, uhapšene nakon opsežne istrage.

Policiji je u istrazi pomogla i Obaveštajna služba Kosova, nakon čega su osumnjičene osobe locirane. Vlasi je prebačen u Kliničko bolnički centar u Prištini, a motivi za napad na njega za sada su nepoznati.

Nadira Avdić Vlasi, supruga advokata Azema Vlasija ispričala je za medije da je njen suprug ranjen u koškanju za jednom osobom, koja je kod njih došla zahjtevajući da je Vlasi zastupa u nekom predmetu.

Advokatska komora Kosova oštro je osudila napad, izražavajući zabrinutost zbog učestalih fizičkih napada i pretnji kosovskim advokatima u poslednje vrijeme, te zatražila od nadležnih organa da se što prije rasvijetli napad na Vlasija.​

Vlasi je u izjavi za medije rekao da se osjeća relativno dobro i da je pod ljekarskim nadzorom u Urgentnom centru Kliničko-bolničkog centra Kosova.

„Ne može neka budala tek tako da se uputi kod mene. Neki smotan čovjek došao je na moja vrata i napao me. Ja mogu reći da ni sa kim nemam nikakav težak spor, ni moja porodica ni ja, niti u vezi s mojim advokatskim poslovima, niti politički, jer ja nisam neka vlast. Ne znam šta da mislim, nadam se da će istraga otkriti mnogo toga i ko stoji iza ovog”, rekao je Vlasi.

Na pitanje postoji li mogućnost da je napad naručen, Vlasi je kazao kako o tome ne može da govori. Dodao je da je trebalo sutra da doputuje u Sarajevo, ali je ta posjeta odložena do daljnjeg.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net