Recent Posts

Goran Salihović: Dajte mi 100 godina zatvora, “Ovo je inkvizicija”…

Goran Salihović: Dajte mi 100 godina zatvora,  “Ovo je inkvizicija”

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” o7. 03. 2017. 08: 42- BiH: Dajte mi 100 godina zatvora!!! Goran Salihović ogorčen nastavkom postupka protiv njega. Pošto je ročište zatvoreno za javnost, povikao je: “Ovo je inkvizicija”…

Disciplinski postupak protiv suspendovanog glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića nastavljen je u ponedeljak bez prisustva javnosti, što je ponovo izazvalo burne reakcije optuženog, koji je Disciplinsku komisiju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta uporedio sa inkvizicijom.

 – Ovo što radite nije bilo ni u komunizmu. Ovo je inkvizicija! Dajte mi otkaz i 100 godina zatvora- vikao je Salihović, koji je opomenut zbog tona kojim se obraćao komisiji.

Salihović je tražio da ročište, na kome su u ponedeljak ispitani on i radnici njegovog kabineta Emil Pinkas i Hasan Pleh, bude otvoreno za javnost. Međutim, predsjednik Disciplinske komisije Mahmut Švraka nije udovoljio njegovom zahtjevu navodeći da je javnost isključena na zahtjev Tužilaštva BiH, jer će svjedoci govoriti o “živim predmetima” u kojima su istrage u toku.

Pred početak ročišta, Salihović, koji se tereti za zloupotrebu položaja i ovlašćenja, novinarima je rekao da postupak treba da bude javan kako bi svi videli o čemu se radi.

– Ne razumijem zašto neko nešto krije. Jači je prekršaj nepropisno parkiranje nego ovo za šta me terete- istakao je Salihović.

On kaže da odbrana nema šta da krije, a onda je osuo verbalnu paljbu po ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću navodeći da će ga tužiti za klevetu.

– Morao bih da reagujem na izjave Mektića, koji je jednostavno bolestan. Iznosi laži, neistine, klevete, uvrede i ruši ovaj sistem. Krenuo je od tužilaštva. Čovjek želi da bude i ministar i policajac, i tužilac, i, možda, predsjednik države, i očigledno mu ne godi što je izgubio na izborima- istakao je Salihović.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je da je Goran Salihović nečastan čovjek koji se greškom VSTS našao na poziciji glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

– Ne pada mi na pamet da polemišem s tako nečasnim ljudima. Institucije treba da se pozabave njegovim kriminalom, jer je direktno radio na sprečavanju borbe protiv korupcije i uvukao tužilaštvo u kriminal i korupciju. Možda ja i jesam bolestan, ali je on potpuno zdrav i sa umišljajem uradio to što mu se stavlja na teret, i ništa mu se nije desilo iz nehata- rekao je Mektić, dodajući da ga Salihović ne može tužiti jer se protiv njega vodi istraga koja se, kako kaže, svakog dana proširuje.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net