Recent Posts

Sarajevo: Nakon pucnjave uhapšeno više osoba

Sarajevo: Nakon pucnjave uhapšeno više osobe

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” o5. 03. 2017. 11: 52- Sarajevo: Nakon pucnjave na dvije lokacije u Sarajevu uhapšeno je više osoba. Zbog pucnjave koja se desila jučer u sarajevskom naselju Boljakov Potok kada je slučajno ranjena jedna ženska osoba uhapšeno je jedno lice.

Uhapšena je i jedna osoba nakon pucnjave na Latinskoj ćupriji u Sarajevu.

Pucnjava se desila u subotu u 12:50 sati u ulici Hameda Buljubašića do broja 19., a povrede u predjelu desne noge zadobila je V.M. (1976) iz Sarajeva.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i nasilničko ponašanje, pripadnici MUP-a KS u 13:20 sati slobode su lišili osobu inicijala J.J.

Zbog nasilničkog ponašanja na štetu J.J. policija je u 14 sati uhapsila V.S. (1985) iz Sarajeva.

Povrijeđenoj ženi ljekarska pomoć je ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su joj konstatovane lakše povrede.

O slučaju je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe lišene slobode su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 Iz MUP-a KS su precizirali da se pucnjava dogodila u ulici Hameda Buljubašića.

– Ranjena žena je prebačena na Kliniku urgente medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su joj ljekari konstatirali lakše povrede, kazali su iz MUP-a KS.

U Sarajevu je sinoć uhapšena jedna osoba koja se dovodi u vezu s pucnjavom na Latinskoj ćupriji, u kojoj je ranjena ženska osoba, potvđeno je jutros iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ženska osoba je ranjena prilikom pucnjave iz vozila sinoć u 19.09 sati kod Latinske ćuprije, nakon čega je prebačena u bolnicu.

Policijski službenici MUP-a KS tragaju za počiniteljima ovog krivičnog djela.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net