Recent Posts

Sarajevo: Registrovano više od 40 požara, gorela i minska polja

Sarajevo: Registrovano više od 40 požara, gorela i minska polja

Sarajevo- objavljeno u kategoriji- Vijesti- Region: 04. 02.2017 20 :50- Sarajevio: Registrovano više od 40 požara, gorela i minska polja. U bilijar- klubu “Predator” u sarajevskom naselju Dobrinja u poslepodnevnim satima izbio je požar, 40. po redu u protekla 24 časa na području Kantona Sarajevo.

Iz MUP Kantona Sarajevu, koji je ugašen oko 18 časova, su potvrdili da u ovom požaru nije bilo povređenih.

– Ovo je samo jedan u nizu požara koji su se danas dogodili na području Kantona Sarajevo. Ljudi čiste bašte i pale nisko rastinje i travu, što je zaista neodgovorno ako uzmemo u obzir da je danas bilo vetra.
Međutim, požari su evidentirani i u minskim poljima, tamo nisu bašte, ali ovo je još jedan čin neodgovornosti nekih pojedinaca– istakli su u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi i dodali da je u Kantonu Sarajevu danas zabeleženo više od 40 požara.
Četiri ekipe Profecionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo trenutno se nedavno borile sa požarom koji je izbio na području na Trebevića.

Zejedno s njima su i službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji obezbeđuju mesto događaja u Ohridskoj ulici.

Dojava o požaru je stigla u 18.44 sati, a u gašenju šume koja gori ispod zabavnog parka “Sanilend” ukjučili su se i vatrogasci iz Istočnog Sarajeva.

– Teškoće u gašenju predstavlja teren koji je nekada bio miniran, pa postoji opasnost od aktiviranja minskih sredstava zaostalih od rata. Što se tiče objekata oni nisu ugroženi i naše ekipe čine sve da što pre lokalizuju požar – kazao nam je dežurni u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net