Recent Posts

Traga se za nestalima nakon eksplozije

Traga se za nestalima nakon eksplozije…

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 02. Mart 2017. 01: 02 Poginuo potpukovnik Vojske Srbije, za trojicom se traga. U eksploziji u Tehničko- remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, usljed detonacije je poginuo nestalima nakon eksplozijepotpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić.
 
Miroslav Perišić, koji je u utorak izgubio život prilikom eksplozije u Kragujevcu, preživeo je ratovanje u BiH i na Kosovu, i na kraju je nastradao na kućnom pragu.
 
Svih 74 zaposlenih u Tehničko- remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, koji su se poslije nesreće sklonili u poseban objekat TRZ, bezbjedno su evakuisani. Za trojicom nestalih pripadnika TRZ-a intenzivno tragaju nadležne službe MUP-a i Ministarstva odbrane Srbije.
 
Pukovnik Vojske Srbije Mihajlo Zogović izjavio je ranije da se intenzivno traga za kapetanom Darkom Kostićem i civilima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolić.
 
Radnici TRZ-a koji su se nakon izbijanja požara i eksplozija sklonili u posebnom objektu, u obližnjoj šumi, su čekali ekipe Vojske Srbije kako bi im garantovali bezbjedan prolaz i povratak kućama.
 
Pripadnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju potragu za trojicom nestalih radnika nakon jučerašnjih eksplozija u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.
 
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da je počeo uviđaj na mijestu nesreće.
 
Kako je navedeno, nakon što je omogućeno bezbjedno obavljanje uviđaja, na teren su izašli pripаdnici Policijske uprаve Krаgujevаc i Vojne policije.
 
“U sklаdu sа Zаkonom o krivičnom postupku, istrаgu o uzrocimа i posljedicаmа nesreće vodi zаmjenica Višeg jаvnog tužiocа u Krаgujevcu Jаsminа Stojаdinović”, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Istovremeno, počela je sa radom i Komisija koja treba da utvrdi uzroke eksplozije u kojoj je stradao potpukovnik Miroslav Perišić, dok su tri osobe nestale, a povređeno je 25 vojnika i policajaca.
 
Prema najnovijim informacijama svi povređeni su van životne opasnosti.
 
Kao nestali se vode kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Željko Nikolić, koji su zaposleni u Zavodu, izjavio je pukovnik Zogović, prenijelo je Ministartvo odbrane Srbije.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net