Recent Posts

SVI KOJI SU ŽELJELI PODIJELITI BIH OSTALI SU NA SMETLJIŠTU HISTORIJE

Svi neprijatelji BiH, svi oni koji su na bilo koji način željeli pokoriti ili podijeliti BiH su ostali na smetljištu historije, poručeno je danas na svečanoj akademiji u Sarajevu održanoj povodom Dana nezavisnosti BiH.

SVI KOJI SU ŽELJELI PODIJELITI BIH OSTALI SU NA SMETLJIŠTU HISTORIJE

Svi neprijatelji BiH, svi oni koji su na bilo koji način željeli pokoriti ili podijeliti BiH su ostali na smetljištu historije, poručeno je danas na svečanoj akademiji u Sarajevu održanoj povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Svečanoj akademiji prisustvovali su, između ostalih, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, kao i bivši članovi Predsjedništva Republike BiH Mirko Pejanović i Ejup Ganić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić čestitao je Dan nezavisnosti svim građanima BiH.

“To je dan kada je na referendumu ostvarena politička volja građana BiH koji su glasali za nezavisnu i suverenu BiH i koja je poslije toga, prijemom u međunarodne organizacije, postala nezavisna država sa svojim punim subjektivitetom, suverenitertom i teritorijalnim integritetom. Time je obnovljena državnost BiH i time su građani vrlo jasno i precizno kazali u kakvoj državi žele da žive”, istakao je Zvizdić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH prokomentarisao je i funkcionisanje vlasti na nivou BiH ističući da su predstavnici Saveza za promjene prisustvovali redovnoj sjednici Vijeća ministara BiH tako da ne može razumjeti suštinu pitanja o blokadi rada izvršne vlasti.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net