Recent Posts

Avion Federike Mogerini nije sletio u Sarajevo

Avion Federike Mogerini nije sletio u Sarajevo

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa” 02. Mart 2017. 10: 52 Sarajevo: Avion Federike Mogerini nije mogla da sleti. Evropski komesar za vanjsku politiku i bezbjednost Federika Mogerini kasniće na sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, koji je bio zakazan za danas u 9.30 sati, potvrđeno je iz Predsjedništva BiH.

Avion kojim je Mogerini trebalo da stigne u Sarajevo nije mogao da sleti na sarajevski aerodrom zbog guste magle u Sarajevu.

“Od jutros zbog magle nijedan avion nije sletio na aerodrom”, saopšteno je iz informativne službe sarajevskog aerodroma.

Mogerini je danas u 12.00 sati trebalo da se sastane i sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem, njegovim zamenicima Vjekoslavom Bevandom i Mirkom Šarovićem, kao i šefom diplomatije Igorom Crnadakom.

Mogerini je navela da mir na Zapadnom Balkanu mora biti nepovratan, te pozvala na “savladavanje zaostavština iz prošlosti”. Ona je naglasila da je za Evropsku uniju “ključni prioritet” rad sa Zapadnim Balkanom.

“Ja radim sa željom da vidim napredak na reformskom putu svakog od partnera sa Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji, kako bi bilo osigurano da taj proces neumoljivo napreduje. Regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi i dalje ostaju iznimno važni u ovom kontekstu”, rekla je Mogerini, saopšteno je iz delegacije EU u BIH.

Inače, Mogerinijeva, koja je sinoć boravila u Podgorici, danas će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsedništva Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.
 
Takođe, ona će razgovarati sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom spoljnih poslova Igorom Crnadakom.
 
Zvizdić je uoči sastanka sa Mogherini kazao da ona donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da ce od dinamike ispunjavanja uslova koji su postavljeni pred tu državu zavisiti brzina njenog pristupanja.
Mogerini je juče boravila u Crnoj Gori gdje se sastala sa predstavnicima vlade, političkih stranaka i parlamenta.
 
Šefica EU diplomatije od 1. do 4. marta boravi u poseti zemljama regiona, a osim Crne Gore i Bosne i Hercegovini posetiće i Beograd, Prištinu, Makedoniju i Albaniju…

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net