Recent Posts

Ringlig Bros, najpoznatiji američki cirkus zatvara se nakon 146 godina

Ringlig Bros, najpoznatiji američki cirkus zatvara se nakon 146 godina…

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus- Zabava” 28. 02. 2017. 19 : 52  Ringlig Bros, zatvara se najpoznatiji cirkusa na planeti… Cirkusi već neko vrijeme pripadaju u fusnotu historiju, no stare se navike sporo mijenjaju.

Jedan od najpoznatijih američkih cirkusa Ringling Bros, napokon će u maj nakon 146 godina postojanja prestati raditi…

Do zatvaranja dolazi zbog slabog interesa gledatelja, posebno nakon odluke da se u nastupima ne koriste slonovi te zbog velikih troškova održavanja hladnog pogona.

Posljednji nastup bit će u maju, rekao je Kenneth Feld, direktor obiteljske tvrtke koja upravlja cirkusom od kraja 60- tih godina 20. stoljeća.

Zatvaranje cirkusa “kraj je najtužnijeg životinjskog showa na svijetu i poziv ostalima da učine isto u vremenima koja su se promijenila”, priopćila je udruga za zaštitu životinja Peta. U maju 206., nakon višegodišnje pravne bitke, cirkus je prestao koristiti slonove i poslao ih u utočište za životinje na Floridi.

Cirkuska trupa, uključujući životinje, pojavila se u filmu “Najveći show na svijetu” 1952. Film producenta Cecila DeMillea osvojio je dva Oskara, uključujući onaj za najbolji film.

Aktivisti koji su desetljećima prosvjedovali zbog zloporabe životinja u cirkuskim točkama, pozdravili su tu odluku.

Poznati cirkus do 2018. godine ukida nastupe slonova!!!

Američki cirkus The Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus objavio je prošlog četvrtka kako će do 2018. godine ukinuti nastupe slonova, koji su bili stogodišnja tradicija njihova cirkusa.

Iz cirkusa navode da je razlog ovoj odluci rastuća zabrinutost javnosti zbog načina postupanja prema životinjama u cirkusu i zato što se mnogim posjetiteljima njihovih predstava ne sviđa korištenje slonova.

Drugi razlog za ovu odluku je što su neki američki gradovi i okruzi izglasali zabranu cirkusa sa životinjama ili samo sa slonovima, a stalne izmjene zakona otežavaju cirkusu planiranje nastupa.

Od 43 slona, većina će završiti u utočištu za slonove, dok će 13 slonova i dalje nastupati u cirkusu do 2018. godine. Cirkus će nastaviti koristiti druge životinje i vjerojatno prikazivati više odvažnih podviga koji se temelje na ljudskim fizičkim sposobnostima. Kanadski Cirque du Soleil, njima konkurentski cirkus, prikazuje točke s ljudima i ne koristi divlje životinje…

http://iBalkan.net

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net