Recent Posts

Rasim Ljajić u dvodnevnoj posjeti Turskoj

Rasim Ljajić u dvodnevnoj posjeti Turskoj

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 28. 02. 2017. 13: 52 Rasim Ljajić u dvodnevnoj posjeti Turskoj. Ljajić će razgovarao prvo sa ministrom ekonomije Nihatom Zejbekcijem a potom će se susresti i sa  ministrom kulture i turizma Nabijem Avcijem, kao i sa ministrom poljoprivrede, prehrane i stočarstva Farukom Celikom.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić boravi u utorak i sredu u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj, gdje će se sastati i sa premijerom Turske Binali Yildirimom.

Ljajić će razgovarati i sa ministrom ekonomije Nihatom Zejbekcijem, ministrom kulture i turizma Nabijem Avcijem, kao i sa ministrom poljoprivrede, prehrane i stočarstva Farukom Celikom.

On će se susresti i sa grupom vlasnika velikih tekstilnih kompanija okupljenih u Odboru za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK), kojima će predstaviti mogućnosti za investiranje u sektoru tekstilne industrije u Srbiji, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić prilikom nedavnog susreta u Istanbulu je prisustvovao prilikom čega je održan 2. Trilateralni poslovni forum Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske, koji organizuju Odbor za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEİK), sa partnerima iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK BiH) i Privredne komore Srbije (PKS).

Forumu su prisustvali i i ministar ekonomije Republike Turske Nihat Zeybekci, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović te potpredsjednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Pored zvaničnika iz tri zemlje, današnjem forumu će prisustvovati i oko 150 privrednika iz tri zemlje. Inače, danas će uz prisustvo trojice ministara biti otvoreno i zajedničko privredno predstavništvo Srbije i BiH u Istanbulu.

Predsjednik privrednog vijeća DEIK-a između Turske i BiH Muzaffer Cilek kazao je kako je ovo jedan veliki dan i susret velikog broja poduzetnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske.

Turski poduzetnici žele investirati na Balkanu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net