Recent Posts

Kolinda Grabar Kitarović: Marš A- HSP loša stvar ali i izolovan slučaj

Kolinda Grabar Kitarović: Marš A-HSP loša stvar ali i izolovan slučaj

Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28. 02. 2017. 18: 52 Kolinda Grabar Kitarović: Skup u Zagrebu je izolovan slučaj, marš crnokošuljaša u centru Zagreba marginalni skup i izolovani slučaj.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović osudila je incidente podstaknute mržnjom, posebno marš ultradesničara u Zagrebu, ali i ocijenila da takvim “marginalnim pokretima i izolovanim slučajevima ne treba davati pažnju, jer se onda ispunjava ono što žele”.

Ona je u izjavi novinarima u Slavonskoj Požegi rekla da treba učiniti sve da se takve pojave spriječe, ali i da ih treba gledati kao “izolovane slučajeve”.

“U Saboru nema nijedne stranke koja je dobila izbore na takvom programu što pokazuje ne samo orijentaciju Vlade i opozicije, već i razmišljanje većine hrvatskih građana, koji vijerujem, osuđuju takve događaje”, naglasila je hrvatska predsednica.

Pedesetak pripadnika ultradesničarske “Autohtone- Hrvatske stranke prava” (A-HSP), obučenih u crno, okupilo se u nedelju u centru Zagreba uzvikujući ustaške parole, uz izražavanje podrške američkom predsjedniku Donaldu Trampu…

Oni su promarširali centrom grada i postrojili se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Nosili su zastave Hrvatske s grbom s početnim bijelim poljem, kakav je korišćen u vrijeme takozvane Nezavisne Države Hrvatske i crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Uz njih je bila i zastava njemačkih neonacista, kao i jedna američka zastava.

Njihov skup policija je odobrila.

Inače, na skupu HSP-ovih crnokošuljaša izvikivan je ustaški pozdrav “Za dom spremni” uz veličanje Hitlera, a zbog remećenja javnoga reda i mira priveden je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminac.

Kako je skup bio posvećen podršci američkom predsjedniku Donaldu Trampu o njemu i veličanju neoustaštva u Hrvatskoj izvestile su i strane agencije.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net