Recent Posts

ZAGREB: Podrška Trampu sa zastavom NDH i ustaškim pozdravom

ZAGREB: Podrška Trampu sa zastavom NDH i ustaškim pozdravom

Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 27. 02. 2017. 08: 52- ZAGREB: Podrška Trampu sa zastavom NDH i ustaškim pozdravom, promarširali centrom grada i postrojili se na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Predsjednik desničarske, Autohtone hrvatske stranke prava (A- HSP) Dražen Keleminec, koji je danas predvodio neonacistički marš u centru Zagreba, rekao je da ta stranka poštuje sve Srbe koji žive u Hrvatskoj, ali da će se boriti protiv “velikosrpkse politike” u toj zemlji.

Ekstremni desničari marširali su danas centrom Zagreba u znak podrške novom američkom predsjedniku Donaldu Trampu, a kako je naveo portal Index.hr, oni su izvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Pedesetak pripadnika ultradesničarske A- HSP, odevenih u crno, okupilo se u centru Zagreba uzvikujući ustaške i parole podrške predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Nosili su zastave Hrvatske s grbom na kojem je prvo polje bijelo– kakav je korišćen u vrijeme takozvane “Nezavisne Države Hrvatske“, kao i crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav “Za dom spremni!”. Imali su i zastavu njemačkih neonacista, kao i jednu zastavu SAD.

U pozivu na skup A- HSP je navedeno da saziva postrojavanje stranačke jedinice “Hrvatskih domoljubnih snaga” na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će 100 novih pripadnika položiti “Prisegu (zakletvu) domovini” i javno dati podršku Trampu.

Komunističko- četničkim vampirima jasno poručujemo da je ‘Za dom spremni!’ pozdrav s kojom smo branili i stvarali Hrvatsku. Ako ne volite Hrvatsku, pozivamo vas da je napustite– piše u pozivu koji je potpisao predsjednik te ultradesničarske, vanparlamentrane stranke Dražen Keleminac.

On je nedavno bio uhapšen zbog skandiranja ustaškog pozdrava “Za dom spremni!” ispred sjedišta Srpskog narodnog veća i Socijaldemokratske partije u Zagrebu.

I na današnjem skupu u centru Zagreba on okupljene ultradesničare pozdravio istim povikom, a okupljeni su mu otpozdravili na isti način.

Hrvatski portali ovaj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsjedniku.

Obučeni u crno, noseći ogroman štit sa šahovnicom s prvim belim poljem, mašući američkim zastavama i zaštićeni policijom, učesnici marša u Zagrebu privlačili su poglede prolaznika.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net