Recent Posts

Nevrijeme, potop u Budvi…

Nevrijeme, potop u Budvi…

Budva, Podgorica– objavljeno u kategoriji Vijesti- Region/ 26.02.2017- 10 :55:10- Nevrijeme, potop u Budvi i Risnu. Olujno nevrijeme izazvalo je poplave u pojedinim dijelovima Risna i Budve, a manju štetu nanijelo je i u Podgorici.

Talasi su nanijeli gomile pijeska na trg ispred Starog grada, prekrivši [etaliste uz hotel Avalu.

Olujno nevrijeme, praćeno kišom, ostavilo je pustoš na plažama u Budvi.

Veliki talasi izbacili su preko zida kod Lučke kapetanije, uz sami stari grad na desetine kubika pijeska na trg ispred marine, potpuno ogolivši istočni dio plaze Pizane ispod bedema.

 Zbog obilnih padavina i povećanog nivoa vode, u nekim dijelovima grada pojedini putevi su poplavljeni i neprohodni.

U Podgorici je štetu nanio olujni vijetar koji je obarao stabla, dok kiša pada, ali slabijim intenzitetom.

Ništa bolja situacija nije i sa južne strane Starog grada, gdje su veliki talasi polomili dio inventara plažnih terasa, kao i rekvizite na dječjem igralištu na popularnoj Ričardovoj glavi, omiljenom mjestu za odmor turista i posjetilaca.

Na svu steću kapija ka popularnoj plaži Mogren je zatvorena, tako da je prolaz kritičnim šetalistem onemogućen. “Vijesti” su nedavno upozorile da je kapija otvorena, uprkos tragedijama koje du se događale na pješačkoj stazi.

Da je prolaz ka Mogrenu rizičan, potvrdilo je i to da je došlo do odrona sa kamenih litica, pa je staza juce bila prekrivena zamljom i kamenjem. Kako je rečeno Vijestima u Službi zaštite i spasavanje, talasi su zatrpali potok pijeskom, na Slovenskoj plaži, sto je dovelo do poplave poznatog restorana Jadran.

Da su talasi bili izuzetno veliki potvrđuju i ugostitelji duž rive, navodeći da su prelazili šetaliste i ulazili u park. Komunalci su od jutros uspjeli da uklone nanijeti pijesak, a čišćenje će se nastaviti.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net