Recent Posts

Mostar: Zapalili državnu zastavu Bosne i Hercegovine

Mostar: Zapalili državnu zastavu Bosne i Hercegovine

Sarajevo, Mostar– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 25. 02. 2017. 08: 59- Mostar: Zapalili državnu zastavu Bosne i Hercegovine. Nepoznati počinioci zapalili su državnu zastavu Bosne i Hercegovine koja je u četvrtak postavljena na zgradi institucija BiH u Mostaru, potvrdila je policija.

U Mostaru su pronađene zapaljene državna zastava Bosne i Hercegovine i zastava Republike Bosne i Hercegovine iz 1992. godine.

U Mostaru je u petak zapaljena državna zastava Bosne i Hercegovine koja je na zgradi “Orca”, u kojoj su smještene institucije BiH, postavljena u četvrtak potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko- neretvanskog kantona.

“Policijska uprava Mostar primila je jutros u 10 sati dojavu da je zapaljena zastava na zgradi “Orca”, a nakon dojave na licu mjesta obavljen je uviđaj”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Dodao je kako policija provodi sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da pronađu počinitelja ili počinitelje ovoga kaznenog djela.

U zgradi “Orca” smještene su Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine, Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija ombdusmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Pripadnici MUP-a su, izdali naredbu za uzimanje snimaka video- nadzora s okolnih zgrada, te se nadaju da će počinioci ubrzo biti pronađeni.

U zgradi su smeštene Agencija za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informisanje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko veće BiH, Institut za nestale osobe, Agencija za unapređenje stranih investicija, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina.

Inače, zgrada je nekoliko puta bila na meti pljačkaša, a unutar objekta nema video- nadzora, kao ni fizičke zaštite…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net