Recent Posts

Potpisan Protokol o saradnji TO Srbije i OS Srbije

 Potpisan Protokol o saradnji TO Srbije i OS Srbije

Marija Labović, v.d. direktor Turističke organizacije Srbije i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, potpisali su danas Protokol o saradnji. Protokol je potpisan na štandu Turističke organizacije Srbije u hali 4 „Beogradskog sajma“ na 39. „Sajmu turizma“.
Neposredno pre potpisivanja Protokola o saradnji između OSS i TOS, štand TOS je posetio Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
 
– Potpisivanje Protokola je značajno za obe strane, kako za sport Srbije tako i za turizam Srbije. Mi se međusobno prožimamo u onom što radimo, a to je promocija Srbije. Svaki naših odbojkaških reprezentacija je promocija Srbije u inostranstvu, ali isto tako i svaka manifestacija koja se održi u Srbiji, a koju organizuje OSS, značajna je u sferi dolaska turista koji posete tu manifestaciju. Zahvaljujući ovom sporazumu mi ćemo proširiti našu saradnju i promovisati zajednički sport i turizam Srbije. – istakla je Marija Labović.
– Ovo je velika prilika za promociju Srbije, ali i odbojke. Odbojkaški savez Srbije je jedan od najboljih Saveza u Srbiji i među šest najboljih u svetu. Naše reprezentacije putuju tokom godine gotovo na sve kontinente, pa je naša želja da i na ovaj način promovišemo Srbiju i naš sport. Turistička organizacija Srbije će biti naš partner prilikom organizacije velikih sportskih događaja u našoj zemlji. Prilika za saradnju je organizacija turnira Svetske lige 2017. u Novom Sadu 2 – 4. juna, kada će rivali Srbiji biti SAD, Belgija i Kanada. – naglasio je Ivan Knežević.
 
Pre utakmica Svetske lige, OSS će biti organizator turnira kvalifikacija za EP 2017. u konkrenciji pionirki, kao i turnira kvalifikacija za SP 2017. u konkurenciji juniora.
Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net