Recent Posts

Mir potreban Srbiji, Srbima i Bošnjacima

Jovanović: Mir potreban Srbiji, Srbima i Bošnjacima

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović saopštio je danas, povodom najave podnošenja zahtjeva za reviziju presude MSP u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije, da revizija ili traganje za pravdom ne smije biti ni razlog ni opravdanje za neke nove nesporazume ili radikalizaciju odnosa u regionu i da je mir ono što je potrebno i Srbiji i Srbima i Bošnjacima.

Jovanović je ocjenio da je postalo jasno da je BiH u ozbiljnoj krizi i da se sada samo traže povodi za međusobne obračune.

– Ako srpski lideri u BiH misle da brane Srbiju kao što su to već radili, molim ih da to više ne rade. Najveća pomoć nam je mir u Bosni i Hercegovini – naveo je Jovanović.

Prema njegovim riječima, nikad nećemo naći dovoljno pravde za sve one koji su stradali u strašnom ratu i nema te pravde koja bi mogla tu bol da nadoknadi, ali da “ako nema pravde, neka na kraju bude pameti”.

Kako je istakao, revizija ili traganje za pravdom ne smije biti ni razlog ni opravdanje za neke nove nesporazume ili radikalizaciju odnosa u regionu.

– Neka se time bave sudije i pravni timovi, ali nema potrebe za radikalizacijom odnosa između Srba i Bošnjaka u samoj BiH. Sve ono što je potrebno Srbiji, potrebno je i Srbima i Bošnjacima – a to je mir – naveo je Jovanović.

On je naveo da nema normalnog odnosa između Srba i Bošnjaka ukoliko je BiH “takva kakva je”, ocjenjujući da je to ono što je “kamen spoticanja”.

Jovanović je naveo da “moramo zajedno tražiti odgovor na probleme koji će zajedno polomiti kičmu i Srbiji i Bosni i Hercegovini ukoliko budu ostali previše dugo otvoreni”.

– Moramo da budemo sposobni da razmišljamo o rješenjima za 21. vek, a ne da se držimo rješenja koja će nas vraćati u ’95. godinu. To ponekad liderima nije lako da kažu, ali će cijena koja se onda plaća biti samo veća – dodao je Jovanović.

izvor:agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net