Recent Posts

PRIKUPLJENA POMOĆ ZA SIRIJSKE IZBJEGLICE U SJENICI

PRIKUPLJENA POMOĆ ZA SIRIJSKE IZBJEGLICE U SJENICI

Nakon što su se  članovi Džemat Gazi Isa Beg‎, lično uvjerili u jako teške uslove u kojima su smješteni i u kojima živi oko 150 izbjeglica iz Sirije u Sjenici, Sandžak, nihov džemat se aktivno uključio u organizaciju pokretanja akcije za prikupljanje pomoći ovim izbjeglicama.

U saradnji sa još nekoliko džemata i organizacija iz Frankfurta i njegove okoline, Džemat Gazi Isa Beg‎ je prikupio i pripremio brojne pakete pomoći koji će biti dostavljeni na planirano odredište. Paketi pomoći se sastoje od odjeće, higijenskih potrebština, prehrambenih proizvoda kao i novčanih sredstava.

Ova zajednička akcija više džemata i udruženja pokazala je na djelu humanost našega čovjeka koji vidi i prepoznaje nevolju, bol  i patnju drugoga. Do sada su sakupljena dva šlepera pomoći i nadamo se da će tokom sljedeće sedmice biti dopremljena onima kojima je pomoć i namjenjena.

Bio je ovo još jedan u nizu projekata humanitranog karaktera koji se redovno provode u Džemat Gazi Isa Beg‎.

Bošnjaci Offenbacha, Frankfurta i okoline su se ujedinili i odazali vapaju naroda Sirije. Osim Džemat Gazi Isa Beg u akciji su učestvovali, džemat Firdeus, Džemata “Sandžak ” iz Offenbach ‎, Hanka Hamzagić i familije Etemović i Dudić -Ramicević-Bošnjakinje Limburga i okoline- Džemat Saarbrücken i Enes Dervisević i  još nekoliko Džemata iz Frankfurta i okoline, kao i pojedinci  Habiba Omerovica i Dr. Ernesa Kalača i  Avdulaha Trtovca  iz Mainza i još mnogo drugih.

Akcija je trajala do 15.02.2017.
Pokrenuta akcija za Siriske izbjeglice koji su smješteni u Sandžaku, u Sjenici sakupljala je potrebne stvari za iste i to:

Zimska odjeća i obuca za sve uzrasti
Higijenski artikli
Hrana za bebe
Pempas
Novčana sredstva

Mi manje više svi znamo kako je biti u izbeglištvu, ali izbjeglice iz Sirije smješteni u Sjenici,  pogotovo imaju otežane uslove jer se nalaze u državi koja im daje minimalnu pomoć tj onoliko koliko su u mogućnosti.
Nemojte zaboraviti da smo svi mi bili izbjeglice.

– Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ovog hajirli djela i molimo Gospodara da ih obraduje Svojom nagradom.

izvor- Džemat Gazi Isa Beg i http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net