Recent Posts

Subotom, gledanje u šolju ili kako čitati iz šolje za kafu

Subotom, gledanje u šolju ili kako čitati iz šolje za kafu

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Magazin- Zabava” 18. 02. 2017. 09: 52- Subotom, gledanje u šolju ili kako čitati iz šolje za kafu. Ovde vam donosimo kratko uputstvo– tutorijal kako gledati u šolju tj čitati iz šolje za kafu.

Napominjemo da ovo od subote smatramo da ovo ne treba uzimati za ozbiljno štivo, nego kao razonodu i zabavu prilikom ispijanja jutarnje kafe sa prijateljima.

Gledanje u šolju ili veština proricanja sudbine gledanjem ili čitanjem iz šolje potekla je još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz šolje kafe već iz šolje čaja.

Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana.

U novijoj historiji, kafa je postala vrlo rasprostranjen napitak i zamjenjuje čaj, pa se sada skoro u svim dijelovima svijeta sudbina čita iz kafe.

Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je:

– dobra intuicija,
– dobro poznavanje simbola..
– dobar vid…

Takođe, morate znati i pripremni ritual kako bi se u šolji potpuno „oslikala“ vaša sudbina.

1. Šolju treba da držite u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude  bele boje da biste lakše prepoznavali simbole koje formira talog kafe…

2. Po nekim metodama „pripreme za čitanje iz šolje“, kafa se mora popiti iz tri ili sedam ili veći ali neparan broj gutljaja. Ovo je već pitanje vašeg izbora– možete ali i ne morate tako postupiti.

Pošto je popijete, šolju ni u kom slučaju nemojte da okrećete u krug kako bi talog pokrivao njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez sa desna na lijevo i da šolju prevrnete. Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscede na tacni, papiru ili tkanini…

3. Ni u kojem slučaju nemojte sušiti šoljicu tako što ćete je pritiskati više puta na upijajućoj  podlozi, time ćete porjemetiti formiranje figura i obrisa na spoljnoj ivici šolje koje su inače vrlo bitne za predviđanje.

4. Čitač šolju drži tako da drška bude sa desne strane.

Dio oko drške i lijeva strana od drške predstavlja osobu kojoj se čita. Lijeva strana od drške do polovine lijeve strane šolje je vrijeme koje upravo prolazi, druga četvrtina lijeve strane od drške je vrijeme koje upravo dolazi, desna strana šolje od drške je ljubavni partner, suprug, supruga. Bliže spoljnoj ivici šolje su sadašnjost i bliska budućnost, a ka dnu šolje je daleka budućnost. Samo dno šolje predstavlja nesrećnu oblast…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net