Recent Posts

Novi Pazar na megdan Crvenoj Zvezdi sa pojačanjima

Novi Pazar na megdan Crvenoj Zvezdi sa pojačanjima!

Nakon nešto više od dva meseca, utakmicama 22. kola, za vikend se nastavlja fudbalska Super liga Srbije. Vodeća Crvena zvezda igra na svom terenu protiv Novog Pazara, dok će Partizan u malom gradskom derbiju igrati na Banjici protiv Rada. Prva utakmica prolećnog dela prvenstva igra se danas od 17 časova u Lučanima, gde će Mladost dočekati Radnički iz Niša. Obe ekipe žele da prekinu loš niz, Mladost od četiri utakmice bez pobede, a Radnički od sedam.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Novog Pazara i pokušaće da pobede kako bi zadržali prednost u odnosu na pratioce. Zvezda je jesenji deo prvenstva završila na prvom mestu sa 54 boda, šest bodova više od Partizana, odnosno devet više od Vojvodine. Novi Pazar će pokušati da prekine niz od sedam poraza, odnosno poslednjih 10 utakmica bez pobede. Novi Pazar je poslednji na tabeli sa 12 bodova.

Digla se prašina oko Bosanskog jezika

Fudbalski klub Novi Pazar uložio je žalbu Fudbalskom savezu Srbije na suspenziju pojačanja, sa zahtevom da mu odluka o zabrani registrovanja bude saopštena na bošnjačkom jeziku. Kako se navodi, Novopazarci nisu uspeli da isplate dugovanja prema nekadašnjim fudbalerima i trenerima, što je osnovni uslov za registraciju novajlija, pa su FSS-u poslali dopis u kojem tvrde da zabranu napisanu na srpskom nisu razumeli, tražeći da im je dostave na bošnjačkom jeziku. Iz fudbalskog kluba Novi Pazar još nisu zvanično tražili da im se odluke koje dobijaju iz FS Srbije prevode na bosanski jezik, ali to ne znači da neće uskoro. Danas se pojavila vest da su Pazarci poslali žalbu u srpsku kuću fudbala jer im zabrana o registrovanju igrača nije saopštena na bosanskom jeziku, što po Ustavu imaju pravo. Međutim, u FSS su nam rekli da u zahtevu iz Novog Pazara nema tih jezičkih začkoljica.

– U žalbi Novog Pazara nigde se ne pominje bosanski jezik. Iz kluba su tražili da im se sutra protiv Crvene zvezde omogući da igraju u najjačem sastavu pošto nisu dobili zabranu Disciplinske komisije o registraciji novih igrača – ističe Milan Mladenović, komesar za žalbe u FSS. Očigledno je da se ovde radi o kupovini vremena. Pazarcima je nedavno potvrđena zabrana registracije pojačanja od strane Disciplinske komisije FSS zbog toga što nisu izmirili dug od 143.000 evra prema bivšim igračima i trenerima. Međutim, pošto “još nisu dobili” taj dopis, otvara se i kalkulacija sa prevođenjem dokumenata na bosanski. To pravo im je zagarantovano Ustavom RS. Adminstrativno, čitav slučaj bi se ko zna koliko otegao.

Procedura je takva da bi ukoliko iz Pazara žele da im dokumenti stižu na bosanskom, onda moraju da upute zvanični zahtev u FSS, a to još nisu uradili. O toj mogućnosti, danas niko iz poslednje plasirane ekipe Super-lige nije hteo da govori, verovatno zauzeti oko pripreme za utakmicu na Marakani i oko registracije novih igrača.

Na samom kraju prelaznog roka jedna zaista interesantna vest dolazi iz Fudbalskog kluba Novi Pazar.  Svoju vernost plavoj boji Pazara potpisao je nekadašnji igrač Partizana, DEJAN BABIĆ. Odmah, nakon što je svoj potpis stavio na vernost Novom Pazaru, prvi mu je čestitao upravo šef stručnog štaba Nebojša Vučićević . Babić je rekao da mu je drago što dolazi u grad fudbala , i da bi bila zaista ogromna šteta da jedna ovakva fudbalska sredina ostane bez super-ligaša . Cilj mu je da se nametne šefu Vučićeviću i pomogne svom novom klubu da ostane u ligi . Nada se i kako kaže da će pomoć imati od verne publike i da jedva čeka da oseti huk tribina i navijače Novog Pazara . Babić je   potpisao   na godinu dana.

Zadnjeg dana prelaznog roka, Dušan Pantelić je novo-staro ime u FK Novi Pazar . Danas je stavio svoj potpis na vernost Pazarcima , igrač koji je već igrao za ova klub-“Došao sam da pomognem klubu da pokušamo da izborimo opstanak u ovom rangu takmičenja. Ja sam igrao u Novom Pazaru u prvih pet kola a onda sam doživeo neugodnu povredu i sve do sada sam bio na lečenju . Sada sam potpuno spreman da se stavim na raspolaganju šefu stručnog štaba Vučićeviću i izborim status prvotimca” rekao nam je Pantelić odmah nakon što je svoj potpis na vernost narednih šest meseci. Inače u prvom delu prvenstva Pantelić je svojom  dobrom igrom i zalaganjem osvojio srce navijača Novog Pazara..

Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net