Recent Posts

Spasimo nekom život-Utorak 21.02.2017.god

Spasimo nekom život- Utorak 21.02.2017. god

U okviru zimske kampanje, Crveni krst Srbije, Zavod za transfuziju krvi i grad Novi Pazar organizuju akciju dobrovoljnog davanja kvi. Svi zainteresovani da daju krv, to mogu učiniti u utorak, 21.2.2017. godine, u Kulturnom centru Novi Pazar, od 10 do 16 sati. Učešćem u akciji, svako od nas spasiće nekome život.

“Grad Novi Pazar sve čini kako bi svojim gradjanima omogućio sve ono što im je potrebno i ovde i u Beogradu a da dobiju što brže i kvalitetnije. Dobrovoljno davanje krvi je već tradicija u Novom Pazaru. Ovo je već deveta kampanja akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru. To su  takozvane  zimska i ljetna  kampanja kada su potrebe za davanje krvi povećane.
Obično su potrebe za krvlju nešto veće i povećane u pojedinim periodima godine jer je  davalaca  nešto manje pa je zato  i ova zimska kao  i letnja kampana osmišljena u ovim periodima. Naša bolnica ima dobru saradnju i sa Studenicom u Kraljevu, Kragujevcu i Beogradu. Zato naši pacijenti mogu da budu obezbedjeni sa potrebnom krvlju preko  spiskova koji se nalaze u bolnici ili u Crvenom Krstu. Ovim načinom se pacijenti u ustom trenutku, danu, snabdevaju dragocenom tečnosti bez stresa i nepotrebnih troškova.
Ovim putem apelujemo na gradjane Novog Pazara da se u što većem broju  odazovu ovoj akciji jer ta ista krv može zatrebati bilo kome od nas.
Kao i svake godine mi kao gradska uprava akciju pratimo i mi smo partneri saradnici sa instutom za davanje krvi. Radnici gradske uprave Novi Pazar će aktivno učestvovati u akciji kako bi svojim primerom i učešćem dali lični primer ostalim. U utorak, 21.2.2017. godine, u Kulturnom centru Novi Pazar, od 10 do 16 sati, učešćem u akciji, svako od nas spasiće nekome život , rekao je Fevzija Murić, član gradskog veća opštine Novi Pazar.
Za portal ibalkan.net iz Novog Pazara- Tekst i Foto Senad Senko Župljanin

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net