Recent Posts

Vučić i prva reakcija na kandidaturu Nikolića

Vučić i prva reakcija na kandidaturu Nikolića

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 16. 02. 2017. 10: 52- Vučić i prva reakcija na kandidaturu Nikolića. Tomislav Nikolić je sinoć, tokom proslave svog 65. rođendana, odlučio da se kandiduje na predsjedničkim izborima, što je u javnosti odjeknulo kao bomba, s obzirom da je predsjedništvo SNS jednoglasno odlučilo da predloži Aleksandra Vučića.
 
Vučić je ostao bez riječi, ali je jasno reagovao prvi potpredsjednik Vlade Ivica Dačić…
 
Nakon što se ova informacija proširila, neki od medija su uspjeli da stupi u kontakt sa predsednikom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar, prenosi ova agencija.
 
Lider SPS Ivica Dačić ocenio je večeras da je, ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića.
 
Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politicka stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić- rekao je Dačić za Tanjug.
 
Dačić je istakao da će, ako se Nikolić zaista kandiduje protiv Vučića, on licno i ceo SPS, kao i Dragan Marković Palma i JS, jos snažnije podržati Aleksandra Vučića.
– Jedino logično I racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolića, svejedno. A šta će uraditi Nikolić bez Vučića, I to je jasno, ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno- zaključio je Dačić.
 
Sa predsednikom SNS-a i premijerom Aleksandrom Vučićem u kontakt je stupio “Tanjug”, a na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar.
 
Podršku Vučićevoj kandidaturi potvrdio je i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, kao i lider Pokreta socijalista koji je rekao da će, ako se Tomislav Nikolić zaista kandiduje, “biti jasno da Vučića izdaju političari ali da uz njega ostaje Srbija”.
 
I potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović je komentarisala pisanja medija da će se Nikolić kandidovati na predsedničkim izborima. “Ne želim da verujem da će se Tomislav Nikolić okrenuti protiv Srbije, SNS-a i Aleksandra Vučića”, rekla je Mihajlovićeva.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net