Recent Posts

Tramp, spreman za novu uredbu protiv muslimana i zabranu

Tramp, spreman za muslimane i zabranu

Vašington: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 11. 02. 2017. 20: 52 Tramp, spreman za muslimane i zabranu. Američki predsednik Donald Tramp razmatra da izda novu izvršnu uredbu o zabrani građanima iz pojedinih zemalja da uđu u SAD, nakon što je federalni apelacioni sud doneo odluku o daljoj suspenziji njegove zabrane za ulazak državljanima sedam, mahom muslimanskih, zemalja.

Donald Tramp je uvjeren da niko ne može stati na put njegovoj nameri da zasutavi priliv ljudi iz muslimanskih zemalja.

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da razmatra donošenje novog ukaza o imigraciji, pošto je Apelacioni sud u San Francisku odbio da vrati na snagu njegov prethodni dekret o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

Tramp je najavio mogućnost da izda “novu uredbu” već u ponedeljak ili utorak, ne precizirajući o kakvoj vrsti zabrane putovanja bi moglo da bude reči.

Šef osoblja Bijele kuće Rajns Pribus izjavio je novinarima kasno sinoć da ostaje mogućnost da slučaj bude iznet i pred Vrhovni sud.

Novi ukaz će se, dodao je, vjerovatno vrlo malo razlikovati od prvog i mogao bi da bude donijet u ponedeljak ili utorak.

Sudsko vijeće je u četvrtak jednoglasno odbilo da suspenduje presudu suda niže instance kojom je prošle nedelje Trampova zabrana privremeno stavljena van snage po tužbi saveznih država Vašingtona i Minesote.

On nije otkrio koji naredni korak planira kako bi kontrolisao ulazak u SAD državljana sedam zemalja koje smatra potencijalnom terorističkom pretnjom.

– Mi nećemo dozvoliti ljudima koji žele da naude našoj zemlji da uđu u nju. Nastavićemo da preduzimamo korake kako bi naša zemlja ostala bezbjedna. To će se desiti veoma brzo – rekao je on na zajedničkoj pres konferenciji sa premijerom Japana.

Tramp je dodao da i dalje očekuje da će pobjediti na sudu u vezi njegove zabrane, uprkos jučerašnjoj sudskoj odluci.

– Nemam sumnje da ćemo naposlijetku pobjediti u ovom slučaju- kazao je on.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net