Recent Posts

Yusuf Islam: zbrinuti toliko izbjeglica je da i Allah čuva Erdogana i Tursku

Yusuf Islam: zbrinuti toliko izbjeglica je da i Allah čuva Erdogana i Tursku

Ankara:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura” 10. 02. 2017. 07: 02- Yusuf Islam: zbrinuli toliko izbjeglica je da i Allah čuva Erdogana i Tursku.

Poznati britanski muzičar Yusuf Islam izjavio je kako je “Allah spasio Erdogana i Tursku“ tokom neuspjelog julskog pokušaja vojnog udara terorističke organizacije Fetullahci (FETO), a da je razlog za to činjenica da je Turska zbrinula toliki broj izbjeglica i prognanika.

Islam, ranije poznat kao Cat Stevens, boravi u posjeti Turskoj, a jučer ga je u u Ankari primio i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

U razgovoru sa novinarima, Islam je kazao da je mnogo povoda za njegov dolazak u Tursku, a prevashodno mu je želja bila da podrži Tursku u njenom velikom naporu koji ulaže u zbrinjavanju više miliona izbjeglica.

“Prije nekoliko mjeseci sam posjetio turski grad Gaziantep i tamo sam vidio izuzetno kvalitetne programe za djecu koji su jedinstveni u svijetu“, kazao je Islam.

Poznati muzičar Islam je nedavno snimio i pjesmu “You Are Not Alone“ koju je posvetio upravo izbjeglicama koje su prognane sa njihovih ognjišta.

Osvrnuvši se i na neuspjeli julski pokušaj vojnog udara kojeg je u Turskoj izvela teroristička organizacije FETO, Islam je kazao kako je u Tursku došao kako bi pružio podršku toj zemlji, njenom narodu i demokraciji.

“Podrška naroda je to što predsjednika Erdogana čini jakim. On ima stvarno veliku podršku. Allah je njega i Tursku sačuvao, a razlog tome je to što su zbrinuli toliko izbjeglica“, kazao je Yusuf Islam.

Turski predsjednik Erdogan i Uprava za vjerske poslove pri vladi Turske pružili su veliku podršku projektu izgradnje džamije u engleskom Cambridgeu, a Islam je kazao da je to suštinski važan projekat.

“Cambridge je svojevrsni mozak Velike Britanije. Zato je i važno da u tom centru intelektualnog jezgra napravimo džamiju koja će stilom oslikavati britansku kulturu. Fantastično je to što Erdogan i Turska podržavaju taj projekat“, kazao je Islam.

Svečano otvaranje džamije u Cambridgeu planirano je za narednu godinu.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net