Recent Posts

Istanbul: stigle kazne za Bešiktaš, Tošića i Van Persija

Istanbul: stigle kazne za Bešiktaš, Tošića i Van Persija

 

Istanbul:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Sport” 10. 02. 2017. 08: 42- Stigle kazne: za Bešiktaš, Tošiću i Van Persiju. Bešiktaš je kažnjen s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama. Tošić kažnjen s četiri utakmice zbog incidenta na meču između Bešiktaša i Fenerbahčea.
 
Disciplinska komisija Fudbalske federacije Turske (TFF) je zbog incidenta na utakmici između Bešiktaša i Fenerbahčea kaznila fudbalera Bešiktaša Duška Tošića s četiri utakmice zabrane igranja, a igrača Fenerbahčea Robina van Persieja s tri utakmice, javlja regionalni portal iBalkan.net.
 
Također, Bešiktaš je kažnjen s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, dok je trener tog kluba Senol Gunes kažnjen jednom utakmicom, a glasnogovornik Upravnog odbora Bešiktaša Metin Albayrak s 4 mjeseca i 15 dana zabrane obraćanja javnosti.
Stigle su i kazne kao epilog vatrenog derbija Fenerbahčea i Bešiktaša u Kupu Turske. Najveći sukob imali su Robin van Persi i Duško Tošić, a sada su im izrečene i kazne.
 
Tošić je dobio četiri meča suspenzije i moraće da plati 18.000 evra (71.000 lira), a Robin van Persi je dobio tri meča suspenzije i 5.000 evra (19,500 lira).
 
Kaznu od jednog meča suspenzije dobio je i Bešiktašov trener Senol Guneš koji je hteo da se tuče sa Simonom Kjerom i moraće na sve to da plati 13.000 lira.
 
Prije nego što su donesene odluke oko kazni akteri ovih nemilih događaja su se izjasnili. Duško Tošić je rekao da mu je Persi psovao suprugu, dok je Holanđanin istakao da su ga vređali da je star!
 
Turska u kojoj se i dalje teme i van sporta ono što se dešavalo u kontroverznom derbiju Fenerbahčea i Bešiktaša u kupu Tiurske prethodnog vikenda.
Ljubimac navijača “kanarinaca” Robin van Persije postigao jedini gol na meču, ali njegovi fudbalski kvaliteti su ostali u senci ponašanja na koje je nasjeo Duško Tošić i dobio crveni karton.
 
Tošić je pred disciplincima dao zvaničnu izjavu o incidentima.
„Provocirao je od samog poečtka. Ne samo mene, već i ostale igrače poput Ozjakupa. Udario me je snažno dok je stajao pored mene, a sudija nije uradio ništa i ako se sve dešavalo ispred njega. Vređao je i naše navijače. Samo sam mu prineo glavu, a on je pao kao da sam ga udario. Dobro je odglumio. Kada sam dobio crveni karton počeo je da mi vređa supurugu poslije čega sam potpuno poludeo“, rekao je Tošić.
 
Van Persi je poput Tošića, cio meč provocirao i nekadašnjeg saigrača iz Arsenala, Oguzana Ozjakupa pred kojim je teatralno proslavio gol klizajući na kolenima i gledajući u njega.
„Na početku utakmice je počeo da mi priča nešto na holandskom ali ga nisam razumio. Počeo je da me vređa a kada sam ga pitao zašto to radi, krenuo je da mi vređa porodicu. Za tako nešto bi u Holandiji dobio mijesec dana suspenzije. Kada sam krenuo da izvedem slobodan udarac, rekao je da sam star, da je moje vrijeme prošlo, da nemam šta da tražim na terenu i da bi mi bilo bolje da igram sa veteranima“, kaže Van Persi.
Uskoro se očekuju i zvanične odluke turskih disciplinaca poslije donešenih rigoroznih kazni.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net