Recent Posts

Ankara: Putin se izvinio Erdoganu

Ankara: Putin se izvinio Erdoganu

Ankara:– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 10. 02. 2017. 07: 02-  Putin se izvinio Erdoganu. Riješen je još jedan od niza incedenta između Rusije i Turske. Ovog puta su poginuli turski vojnici…

Zvanični Kremlj je potvrdio da je u pitanju nesrećan slučaj, a ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana.

Kremlj je potvrdio da je u pitanju nesrećan slučaj, a ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana i izrazio žaljenje i saučešće zbog ovog incidenta, saopštile su vojne vlasti u Ankari. Dodaje se da obe strane istražuju ovaj slučaj.

Incident dolazi u trenutku kada je novi direktor CIA Majk Pompeo u poseti Ankari, gde će se sastati sa turskim predsednikom, premijerom i šefom obaveštajne službe

Tri turska vojnika su greškom ubijena a 11 ranjeno u ruskom vazdušnom napadu na položaje “Islamske države” na severu Sirije, saopštila je turska armija.

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i izrazio žaljenje i saučešće zbog ovog incidenta, saopštile su vojne vlasti u Ankari. Dodaje se da obe strane istražuju ovaj slučaj.

Odnosi Turske i Rusije su poboljšani nakon što je došlo do novog hlađenja političkih odnosa zbog obaranja ruskog aviona 2015. koji je na kratko ušao u vazdušni prostor Turske.

Ruske Vazdušno-kosmičke snage greškom su ubile tri turska vojnika i ranila 11 u vazdušnom napadu na položaje Islamske države na severu Sirije, saopštila je turska armija.

Generalštab turske vojske je saopćio da su u sklopu ofanzive “Štit Eufrata” poginula tri turska vojnika, a da je 11 pripadnika turske vojske ranjeno kada je ruski avion greškom bombardovao zgradu u kojoj su se nalazili vojnici.

“Na području vojnih aktivnosti u sklopu ofanzive “Štit Eufrata” 9. februara 2017. godine oko 8.40 sati, jedan vojni avion Ruske Federacije prilikom izvođenja bombardovanja položaja ISIS-a, greškom je bombardovao zgradu u kojoj su se nalazili pripadnici Turskih oružanih snaga (TSK). Od posljedica eksplozije poginula su tri naša saborca, a 11 je ranjeno, od čega jedan teško. Naši ranjeni vojnici hitno su transportovani u medicinske centre”, saopćeno je iz turskog Generalštaba.

U saopćenju se napominje i kako su ruski zvaničnici naglasili da se radilo o nesreći, te su upućene poruke saučešća povodom stradanja turskih vojnika. Navedeno je također kako će ruska i turska strana zajednički provesti detaljnu istragu o ovom slučaju.

U vezi sa događajem razgovarali su i predsjednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin. Ruski predsjednik je uputio poruku saučešća turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu te izrazio žaljenje zbog nesreće.

“Upućujemo poruke saučešća povodom bolnog i tužnog događaja u kojem su stradali vojnici. Sučešće izražavamo i porodicama poginulih vojnika, Oružanim snagama Republike Turske i cijelom turskom narodu. Ranjenim vojnicima želimo što brži oporavak”, navedeno je u poruci.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net