Recent Posts

Vučić ız Brisela: Bograd je prihvatio sve što je od njega traženo

Vučić ız Brisela: Bograd je prihvatio sve što je od njega traženo

Brisel– objavljeno u kategoriji “Vijesti- EVROPA” 03. 02. 2017. 05: 22- Vučić ız Brisela: Bograd je prihvatio sve što je od njega traženo. Predsjednik Vlade Srbije je Srbima s Kosova poručio da ostanu mirni po svaku cijenu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa članovima Vlade i vojnim i policijskom vrhom Srbije, sastao se večeras u kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj s političkim predstavnicima Srba s Kosova gdje su razgovarali o novonastaloj situaciji i rezultatima razgovora u Briselu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večaras da je Srbija tokom pregovora s Kosovom u Briselu prihvatila sve što je od nje traženo i pozvao Srbe na Kosovu na mir i strpljenje.

“Imali smo teške razgovore, Srbija je prihvatila sve što je od nje traženo. Zašto to neki neće da kažu, to pitajte njih. I uskoro ću građanima Srbije da kažem sa kakvim smo se sve pritiscima suočavali, sa kakvim pokušajima rušenja suvereniteta naše zemlje, do toga da li ćemo da imamo policijsku jedinicu u Vršcu ili Subotici”, izjavio je Vučić u pauzi sastanka, u kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj, sa predstavnicima Srba na Kosovu.

On je u obraćanju medijima, govoreći o sinoćnim pregovorima u Briselu sa zvaničnicima Kosova, uz posredstvo Federice Mogherini, naglasio da su ti razgovori bili teški i da je kosovska strana već danas prekršila dogovoreno.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u kasarni “Stefan Nemanja” u Raškoj sa političkim predstavnicima Srba sa sjevera Kosova gdje će razgovarati o novonastaloj situaciji i rezultatima razgovora u Briselu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je javio reporter iz Raške, Vučić se najprije sastao sa predstavnicima Srba sa sjevera Kosova, a potom će biti održan i zajednički sastanak sa nekima do ministara u Vladi Srbije.

Policija Kosova je, s druge strane, saopštila da je opšte bezbjedonosno stanje na Kosovu stabilno i da nema potrebe za bilo kakvom zabrinutošću zbog medijskih i drugih spekulacija.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net