Recent Posts

Sarajevo: Ubistvo nasred ulice

Sarajevo: Ubistvo nasred ulice

sarajevo- objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 02. 02. 2017. 08: 02-Sarajevo: Ubistvo nasred ulice. Ispred ugostiteljskog objekta u sarajevskom naselju Alipašino Polje na Trgu međunarodnog prijateljstva oko 18:30 ubijen je muškarac.

Veliki broj policajaca obezbjeđuje mjesto događaja na Alipašinom Polju, te je šire područje ograđeno policijskom trakom.

U pucnjavi koja se večeras dogodila u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je 38- godišnji Damir Hodović zvani Pele iz ovog naselja.

Niko, međutim, nije čuo pucnjavu, te su uglavnom o svemu saznali iz medija i nakon što su izašli iz stanova.

Prema njihovim riječima, iza ubijenog Hodovića je ostalo dvoje male djece.

Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo, kazao je kako je policija oko 18.30 sati obaviještena da se u ulici Trg međunarodnog prijateljstva do broja 16 nalazi tijelo muške osobe koja ne daje znake života.

– Na mjesto događaja su odmah upućene policijske patrole koje su potvrdile te navode, te osigurale mjesto događaja – kazao je Nefić. Dodao je da uviđajem rukovodi tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a na terenu je i vještak medicinske struke, dok policija prikuplja informacije o događaju.

Kako su ispričali okupljeni stanari, Hodovića je neko od prolaznika pronašao kako leži na ulici, i odmah je o tome obavijestio policiju i Hitnu pomoć. Navodno je davao znake života, a na prsima su bili vidljivi tragovi krvi. Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali su ljekari mogli samo konstatirati smrt.

Još nije poznato sa koliko hitaca je upucan Hodović, niti ko je njegov ubica. Inače, Hodović je ranije hapšen zbog teških krađa.

Kako nezvanično saznaje, za sada nepoznata osoba upucala je muškarca jednim hicem direktno u srce.

Pucnjava se desila oko 18.30, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP Kantona Sarajevo (KS).

Nakon ubistva policija je blokirala gotovo cijeli grad, a u naselju Alipašino polje je ogroman broj policajaca. Potraga za ubicom i dalje traje.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net