Recent Posts

Zagreb, uhapšeni zbog milionskih prevara u Hrvatskoj

Zagreb, uhapšeni zbog milionskih prevara u Hrvatskoj

Zagreb– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 01. 02. 2017. 16: 32- Zagreb, uhapšeni zbog milionskih prevara u Hrvatskoj. U toku si pretresi prostorija desetak trgovačkih društava i privođenje dvadesetak osoba iz Zagreba koji se sumnjiče za poreske prevare teške više desetina milona kuna.
 
U posljednjoj antikorupcijskoj akciji u Hrvatskoj, u kojoj se na meti istražitelja zbog izvlačenja novca fiktivnim računima našla 21 osoba i desetak tvrtki, osumnjičeni su navodno podijelili gotovo 50 milijuna kuna (6,6 milijuna eura), a ključnu ulogu u njihovu otkrivanju odigrao je tzv. porezni Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, doznaje se iz izvora bliskih istrazi.
 
Neslužbeno se doznaje da je temelj kriminalne organizacije tvorilo osam odgovornih osoba u više tvrtki. Oni su navodno nalazili osobe iz drugih poduzeća koji su bili spremni poslovati preko fiktivnih računa, javlja Hina.
 
Podjela miliona eura
 
Manji dio novca koji je na taj način “zarađen” potom su koristili za poslovanje svojih tvrtki, dok su veći dio podizali i međusobno dijelili.
 
Neslužbeno se doznaje da je u rukama osumnjičenih ostalo gotovo 50 milijuna kuna, dok je ukupna tzv. nepripadna dobit još veća.
 
U srijedu prijepodne uhićeno je više osoba, pretraživani su domovi i poslovni prostori osumnjičenika koji bi u poslijepodnevnim satima trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.
 
U Zagrebu je od jutros u toku akcija protiv dvadesetak osoba i desetak trgovačkih društava zbog višemilijonskih prevara. Akciju na širem zagrebačkom području provode USKOK i policija u saradnji sa Poreznim USKOK-om. Prema još uvijek neslužbenim podacima, obuhvaćeno dvadesetak osoba i desetak trgovačkih društava.
 
Tereti ih se da su nezakonitim putem preko fiktivnih računa izvlačili na desetine miliona kuna čime su za taj iznos oštetili državu.
 
Policijski i USKOK-ovi službenici vrše pretres više prostora na području Zagreba na kojima su delovale osumnjičene osobe i društva.
 
Direktor policije Marko Srdarević na zahtjev novinara u da iznese podatke o akciji je odgovorio kako zbog istrage koja je u toku ne sme iznositi nikakve detalje.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net