Recent Posts

Balkan: Pretežno sunčano i malo toplije

Balkan: Pretežno sunčano i malo toplije

Istanbul– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 31. 01. 2017. 07: 02- Balkan: Pretežno sunčano i malo toplije. U BiH, Crnoj Gori i Srbiji će ujutro biti slab i umjeren mraz i mjestimično magla i niska oblačnost koja će se po kotlinama, na sjeverozapadu, zapadu i u Bosanskoj Krajini zadržati veći dio dana, a u ostalim krajevima biće pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Hidrometeorološki zavod BiH.

Uveče i tokom noći u sjevernim i zapadnim krajevima predviđa se naoblačenje sa kišom koja će se ponegdje lediti na tlu. Vjetar će biti slab i umjeren, u košavskom području i jak, jugoistočni, a na jugu Hercegovine i u Sandžaku povremeno sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od minus 9 do minus 3, a najviša od minus 1 do pet stepeni Celzijusa.

U Sarajevu će ujutro biti slab mraz a tokom dana pretežno sunčano i malo toplije. Vjetar će biti umjeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura biće oko minus četiri, najviša oko četiri stepena. Uveče će stići naoblačenje, a tokom noći i kiša. U pojedinim djelovima grada kiša će se lediti na tlu.

Najniža temperatura kretaće se od minus 12 do minus tri stepena Celzijusa, najviša dnevna od nula do pet, u predjelima sa maglom od minus pet do minus dva.

Duvaće slab i umjeren vjetar, u dolini rijeka Save i Drine, Hercegovini i južnom dijelu Krajine povremeno jak, južni i jugoistočni.

Uveče i tokom noći postepeno će biti povećanje oblačnosti prvo na jugu zemlje.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije uz pojačan jugoistočni vjetar. Najniža temperatura oko minus pet a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Blago pobolјšanje biometeorološke situacije uticaće na djelimično smanjenje tegoba većine hroničnih bolesnika.

Oprez se savjetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i povišenim krvnim pritiskom.

Mogući su reumatski bolovi, neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti kod meteoropata.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net