Recent Posts

Vulinu odbijen zahtjev i uskraćena dozvola da posjeti Kosovo

Vulinu odbijen zahtjev i uskraćena dozvola da posjeti Kosovo

lstanbul, priština, Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 30. 01. 2017. 16: 52- Priština: Vulinu odbijen zahtjev i uskraćena dozvola da posjeti Kosovo.

Aleksandru Vulinu uskraćena dozvola za dolazak na Kosovo. Kosovske vlasti odbile su zahtjev za posjetu Kosovu ministru rada u Vladi Srbije, Aleksandru Vulinu.

Aleksandaru Vulinu, ministaru za rad i socijalno staranje Srbije. Kosovske vlasti odbile su zahtjev za posjetu Kosovu ministru rada u Vladi Srbije, Aleksandru Vulinu, javljaju agencije sa Kosova.

Šef kabineta minsitra vanjskih poslova, Bašmir Džemaj, potvrdio je za RSE da ovo ministarstvo odbilo da izda dozvolu ministaru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u Vladi Srbije da posjeti Kosovo.

On nije naveo razlog, te je dodao da će u toku dana ministarstvo objaviti zvanično saopštenje povodom ovog slučaja.

Vulin je u ponedeljak trebao da prisustvuje obelježavanju stote godišnjice Topličke bitke na sjeveru Kosova.

Ministarstvo vanjskih poslova Kosova nije izdalo dozvolu za ulazak na Kosovo srpskom ministru za rad Aleksandru Vulinu, izjavio je danas savjetnik u kosovskom ministarstvu spoljnih poslova Bašmir Džemaj.

U izjavi za prištinske medije, Džemaj nije naveo razlog za takvu odluku.

To nije prvi put da se Vulinu ne dozvoljava ulazak na Kosovo, već se to dogadjalo i kada je obavljao funkciju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kosovske vlasti, takodje, nisu dozvolile ulazak na Kosovo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koji je za pravoslavni Božić planirao posjetu opštini Štrpce, kao i aktuelnom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Djuriću.

Visoki politički savjetnik ministra vanjskih poslova Kosova, Bashmir Xhemaj u izjavi je naveo je da je Vulinu odbijen zahtjev za dolazak na Kosovo zbog njegovog ranije ponašanja prilikom boravka na Kosovu.

“Nije ispoštovao neke akcije kosovskih institucija prošle godine i to je razlog što je odbijen njegov zahtjev”, kazao je Xhemaj.

Aleksandar Vulin, inače, lider Pokreta socijalista Srbije, ranije je bio i šef Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net