Recent Posts

Skijaš na Bjelašnici, povređen u sudaru s motornim sankama GSS

Skijaš na Bjelašnici, povređen u sudaru s motornim sankama GSS

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 28. 01. 2017. 16: 52 Skijaš na Bjelašnici, povređen u sudaru s motornim sankama GSS. Nesreća na Bjelašnici: Skijaš na stazi povređen tokom sudara s motornim sankama GSS.

Predsjednik Udruženja “Zelene beretke”, Muhamed Švrakić, povodom današnjih dešavanja u hotelu “Maršal” na Bjelašnici je kazao da je on jedini fizički povređen.

K.F. (50) iz Sarajeva teško je povređen nakon što je na Babinom Dolu na Bjelašnici doživeo nesreću kada se sudario sa motornim sankama u vlasništvu Gorske službe spašavanja.

Kako je saopšteno iz sarajevske policije, o nesreći koja se dogodila juče, odmah je obaveštena policija u Trnovu.

Do kontakta skijaša i motornih sanki kojim je upravljao B. D. iz Sarajeva je došlo na skijalištu.

Povređeni je odmah prebačen u Opštu bolnicu „Prim. Dr. Abdulah Nakaš“ gdje mu je pružena ljekarska pomoć i gdje je zbog teške povrede, odnosno frakture desne natkolenice zadržan na liječenju.

O  ovom događaju je obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja je obavila sarajevska policija.

Švrakić je dodao kako je telohranitelj, odnosno suprug v.d. direktorke hotela “Maršal”, Amre Kaljić, pokazivao polni organ djeci na igralištu, jer su oni prethodno odbili platiti korištenje fudbalskog terena.

– Rekao sam im da imaju dug od 20 miliona KM, a da prave frku zbog 5 KM. Riječ je o djeci od dve, tri i šest godina. Direktorkin suprug je vređao djecu, iako sam rekao da ću platiti termin, ali je problem nastao kada sam pitao da li je hotelu koji ima dug od 20 miliona KM stalo da deci zabrani igru. Nakon toga je počelo vređanje i pokazivanje muškog polnog organa pred djecom, a onda me je udario u nos.

Kada sam se vratio iz bolnice moja ćerka ga je otišla pitati zašto to radi, a on je nasrnuo i na nju – kazao je Švrakić i dodao kako je riječ o čovjeku koji je nekoliko puta napadao radnike hotela, od kada je Amra Kaljić postala v. d. direktor “Maršala”.

Na pitanje da li su četiri osobe privedene, kazao je kako je policija jedino njega privela, iako je direktorka hotela ranije izjavila kako su članovi porodice Švrakić palicama napali njenog supruga.

Kljajićeva je danas ranije kazala da je Švrakić odbio platiti djeci termin za igranje na fudbalskom terenu koji se nalazu u okviru “Maršala”, te je nakon upozorenja radnika da plati ili napusti mjesto predviđeno za igranje, fizički nasrnuo na njenog muža, te ga povredio.

– Odmah smo pozvali policiju, a nakon fizičkog i verbalnog kontakta, došlo je nekoliko članova porodice Švrakić s palicama, a sve se to dešavalo s policijom. Pozvali smo i hitnu pomoć kao i pripadnike specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Anarhija se mora zaustaviti i želim da policija reši ovaj slučaj- kazala je Kaljić.

Dodala je kako se fudbalski teren u okviru hotela plaća, te da su radnici hotela zamolili Muhameda Švrakića da plati. On je to, dodaje, odbio i rekao “Ovo je sve moje, ne moram plaćati”.

Iz MUP KS su kazali da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice Hadžići, te da su uhapšene četiri osobe, a da su protiv dvije osobe podnesene krivične prijave za narušavanje javnog reda i mira.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net