Recent Posts

Ostavka državnog sekretara: VULIN PRIZNAO DROGU U AUTOMOBILU VLADE SRBIJE

Ostavka državnog sekretara: VULIN PRIZNAO DROGU U AUTOMOBILU VLADE SRBIJE

Beograd– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 27. 01. 2017. 10: 52 Ostavka državnog sekretara: VULIN PRIZNAO DROGU U AUTOMOBILU VLADE SRBIJE.

Udarna mediska vijest u Regionu je da je “Državni sekretar u Ministarstvu za rad Aleksandar Jablanović podnio je ostavku, a ministar Aleksandar Vulin priznao je da je vozilo ministarstva zloupotrebljeno, odnosno da je vozilo bilo “stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih.

– Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gdje je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste – rekao je Vulin nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

Vulin je kazao da je konstatovano da je to urađeno mimo odgovarajućeg pravilnika koji reguliše upotrebu službenih vozila.

Ministar je naveo i da je nakon toga prihvatio ostavku državnog sekretara Jablanovića, koji je prihvatio odgovornost za to što je “ustupio vozilo Ministarstva rada licima koja na to nisu imala pravo.

– Ovo je prekršaj zbog kog nikoga u državnoj upravi ne biste mogli da otpustite i za koji ne znam da je bilo ko otpušten, pa čak i u nekom privatnom preduzeću, ali Jablanović nije običan zaposleni – dodao je Vulin.

Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista rekao je da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj “bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je povjerena, kao i o ugledu Ministarstva”.

Potom je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa dijelima svoga brata, ali da će o tim dijelima svoje mišljenje i konačnu riječ dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji.

– Jablanović je dopustio sebi da pogriješi i da službeno vozilo stavi na raspolaganje nekome ko na to nema prava– rekao je Vulin.

Onda je Vulin naveo da zna da će ovo biti posebno neobično nekim partijama bivšeg režima koje “nikada nikoga nisu kažnile za mnogo veće i ozbiljnije prekršaje”, dodajući da se po tome sadašnja vlast razlikuje od njih.

U Ministarstvu rada niko nije i ne može da bude zaštićen ukoliko neko napravi bilo kakav prekršaj. Jablanović je podnio ostavku, ja sam tu ostavku uvažio i što se Ministarstva rada tiče, ta priča je završena– zaključio je Vulin.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net