Recent Posts

Legendarni Rene iz serije “Alo, Alo”, preselio u vječnost

Legendarni Rene iz serije “Alo, Alo”, preselio u vječnost

London: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura” 22. 01. 2016. 18 : 42  Legendarni Rene iz serije “Alo, Alo”, preselio u vječnost. Britanski glumac Gordon Kej, najpoznatiji po ulozi Renea u komičnoj seriji “Alo, Alo”, preminuo je u 76. godini života.

Britanski glumac Gordon Kej, svijetskoj publici poznat kao Rene iz kultne serije “Alo, alo”, preminuo je u 75. godini života.

Agent poznatog glumca potvrdio je za BBC da je Kej umro u kući u kojoj je živio u ponedeljak ujutru.

Gordon Kej rođen je 7. aprila 1941. u Hadersfildu. Ulogu života ostvario je u seriji “Alo, alo” koja se premijerno emitovala od 1982. do 1992. godine.

Kej je preminuo u jednom domu za stare, a uzrok smrti još uvijek nije poznat.
Glumac je svijetsku slavu stekao u jednoj od omiljenih serija na ovim prostorima, u kojoj se govori o nacističkoj okupaciji Francuske, o životu u jednom malom bistrou, pokretu otpora i potrazi za čuvenom slikom “Posrnula Madona sa velikim dudama”.
Seriju je emitovao BBC od 1982. do 1992. godine, a Kej se kasnije nije pojavljivao često na malim ekranima.
Tokom snimanja serije je doživeo saobraćajnu nezgodu, u kojoj je zadobio teške povrede glave, a ožiljci su se videli u poslednje dvije sezone serije.
Gorden Kej je tokom studija radio kao radijski voditelj, gdje je 1965. godine napravio intervju sa tada popularnim Bitlsima.
Glumom je počeo da se bavi po okončanju studija i uglavnom je nastupao u sporednim ulogama u televizijskim serijama.
U svojoj autobiografiji “Rene i ja: Nešto kao autobiografija”, koju je objavio 1989. godine, pisao je da je od stidljivog klinca iz radničke porodice u Jorkširu postao ekstravagantni Rene. Takođe, priznao je da je najveći udarac za njega bio kada su tabloidi otkrili da je homoseksualac, i kako se kroz život nosio sa činjenicom da je “mali, debeli, gej mladić iz radničke porodice”.
Britansko udruženje glumaca ga je greškom proglasilo za Gordona, iako je njegovo pravo ime Gorden. Publika će ga pamtiti između ostalog i po “kreativnim” i komičnim izgovorima, kojima se svaki put kod svoje supruge Idit pravdao zašto grli neku od konobarica.
Humoristička serija „Alo, alo“ prikazivala se u periodu od 1982. do 1992. godine, a Kej se pojavio u svih 84 epizode čuvenog sitikoma Bi-Bi-Sija.

Rođen je u Hadersfildu 7. aprila 1941. godine.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net