Recent Posts

Cvijanovićeva ignorisala poziv Tužilaštvo BiH

Cvijanovićeva ignorisala poziv Tužilaštvo BiH

Satajevo: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 23. 01. 2016. 16 : 42 Cvijanovićeva ignorisala poziv Tužilaštvo BiH. Premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, trebala se danas pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u svojstvu osumnjičene u predmetu za krivično djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda.

Kako je za pojedine bh. mediji potvrdio Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, dostavnica poziva za premijerku Željku Cvijanović nije uredno iskazana, pa je upućen novi poziv.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH ranije je, osim Cvijanovićevoj, uputilo pozive za saslušanje Mladena Ivanića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Mirka Šarovićam, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Oni će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih u predmetu za kazneno djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda.

Krajem prošle godine Tužilaštvo BiH u svojstvu osumnjičenog ispitalo je i Milorada Dodika, predsednika RS.

U predmetu koji Tužilaštvo BiH vodi zbog organizovanja referenduma izjave je do sada dalo svih devet članova Komisije, od koji četiri kao osumnjičeni, a pet, koji su poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao svedoci, najverovatnije, zbog njihovog imuniteta.

Kao osumnjičeni su, osim Reljića, saslušani i predsednik Komisije Siniša Karan i članovi Milan Petković i Goran Zmijanjac, a kao narodni poslanici Perica Bundalo, Nedeljko Glamočak, Davor Šešić i Zdenka Gojković, te delegat iz Kluba iz reda srpskog naroda u Savjetu naroda Srpske Vojislav Gligić, šef Kluba poslanika SDS u NSRS, Vukota Govedarica.

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine stigla je potvrda da je Mladenu Ivaniću, Željki Cvijanović i Mirku Šaroviću upućen poziv na ispitivanje u ovoj pravosudnoj ustanovi u svojstvu osumnjičenih u slučaju “Referendum”.

Oni će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih u predmetu za krivično djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, a nije objavljen datum kada bi se to trebalo desiti. Kako je potvrđeni u Tužilaštvu BiH, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, premijerka Republike Srpska i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine biće će ispitani u okviru predmeta koji se vodi zbog održavanja referenduma o Danu RS koji je prveden u Republici Srpskoj prošle godine, piše iBalkan.net.

U okviru istražnih radnji Tužilaštvo BiH saslušalo je više političara iz RS među kojima je i predsjednik tog entiteta Milorad Dodik koji je pozvan u svojstvu osumnjičenog.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net