Recent Posts

Sunčan dan uz umjeren i jak mraz

Sunčan dan uz umjeren i jak mraz

Sarajevo– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region” 22. 01. 2016. 07 : 42  Sunčan dan uz umjeren i jak mraz. Nedelja će biti sunčana uz umjeren i jak mraz. U BiH i Srbiji će danas biti mijestimično maglovito, uz umjeren i jak mraz, saopštila su dva Hidrometeorološka Zavoda u Beogradu i u Sarajevu.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti suho i hladno. Ujutru mraz uz čestu maglu koja će se ponegdje zadržavati i tokom dana, na jugu sunčanije.

Ujutro hladno uz umjeren do jak mraz i pretežno oblačno, na sjeveru i istoku česta pojava magle, na jugu vedro. Tokom dana u mnogim mjestima na sjeveru i istoku ostaje oblačno, tmurno i hladno vrijeme, a na jugu i u višim predjelima dolazi do razvedravanja uz sunčane periode i blagi porast temperature.

U sunčanim predjelima temperatura će preći u plus, a u maglovitim ostaje ispod nule. Vjetar slab istočni i severoistični. Jutarnja temperatura vazduha od -13°C do -7°C, na planinama od -15°C, na jugu do nule. Najviša dnevna temperatura vazduha od -4°C u maglovitim predjelima do +2°C u sunčanim, na jugu do 9°C.

Prognoza vremena za danas za Sarajevo:

Jutro hladno, oblačno i maglovito. Magla i niski oblaci će se zadržavati i tokom dana uz hladno vreme. Vjetar slab istočni. Minimalna temperatura vazduha oko -8°C, a najviša dnevna oko -3°C.

U nedjelju ujutro će biti veoma hladno uz umjeren, u višim predjelima i jači mraz. Na sjeveru i istoku oblačno uz čestu pojavu magle. Na jugu i na planinama tokom dana sunčani periodi i dalji porast temperature, a doći će do djelimičnog razvedarvanja i u pojedinim predjelima na sjeveru i istoku uz sunčane intervale.

U mjestima sa dužim zadržavanjem magle ostaje vrlo hladno.

Jutarnja temperatura vazduha od -13°C do -8°C, na planinama od -17°C, na jugu do nule. Najviša dnevna temperatura vazduha od -4°C do 3°C, na jugu oko 10°C.

U toku dana u većini mjesta u BiH biće pretežno sunčano, a po kotlinama i ponegde u Hercegovini maglovito i tmurno.

Vjetar slab i umjeren, istočni i jugoistočni, u toku noći u košavskom području u pojačanju.

Najniža temperatura od minus 15 do minus 8, najviša od minus jedan do tri, u maglovitim predjelima od minus pet do minus dva stepena.

U prvom danu naredne nedelje u Sarajevu će ujutro biti umjerenog do jakog mraza i magle, koja će se u nižim dijelovima grada zadržati do popodneva. U toku dana pretežno sunčano i hladno. Vjetar slab, uveče i noću umjeren, jugoistočni. Najniža temperatura od minus 12 do minus osam, najviša dnevna od minus dva do nula stepeni.

Biometeorološke prilike i dalјe će imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost savjetuje se cerebrovaskularnim bolesnicima, osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe i reumatskih bolova. Zbog niskih temperatura neophodno je adekvatno odevanje. U saobraćaju se preporučuje dodatan oprez…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net