Recent Posts

London: Sadik Khan najavio vanredno stanje

London: Sadik Khan najavio vanredno stanje

London– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa– 19. 01. 2017. 09: 52” 19. 01. 2017. 09: 52 London: Sadik Khan najavio vanredno stanje. Gradonačelnik Sadik Khan najavio vanredno stanje u Londonu. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je najavio vanredno stanje u Londonu gdje je objavljena uzbuna za narednih nekoliko dana zbog visokog nivoa zagađenosti vazduha.

Sin emigranta iz Pakistana, novi gradonačelnik Londona Sadik Kan za svoj životni uspjeh pobrinuo se sam.

Gradonačelnik Londona Sadik Khan je najavio vanredno stanje u Londonu gdje je objavljena uzbuna za narednih nekoliko dana zbog visokog nivoa zagađenosti vazduha.

“Zagađeni vazduh Londona je alarmantan slučaj za zdravlje građana. Nastavit ćemo koristiti svu dostupnu tehnologiju kako bismo obavijestili građane o nivou zagađenosti zraka u njihovim općinama”, rekao je Khan.

Kako pišu engleski mediji, zagađenje bi trebalo biti najveće u centralnim područjima, u Westminsteru i Square Mileu.

Vlasti Londona očekuju da bi se nivo zagađenosti vazduha do petka trebao vratiti na normalnu.

Ured za okolinu je saopštio da posebnu pažnju moraju obratiti građani koji imaju zdravstvenih problema.

“Odrasli i djeca koji imaji probleme s plućima te odrasli koji imaju probleme sa srcem, ako osjete simptome, ne bi se trebali fizički naprezati, posebno ne izvan svojih domova”, navodi se u saopštenju.

Vlasti Londona očekuju da bi se razina zagađenosti zraka do petka trebala vratiti na normalnu.

Ured za okoliš je priopćio da posebnu pažnju moraju obratiti građani koji imaju zdravstvenih problema.

“Odrasli i djeca koji imaju probleme s plućima te odrasli koji imaju probleme sa srcem, ako osjete simptome, ne bi se trebali fizički naprezati, posebno ne izvan svojih domova”, navodi se u priopćenju.

Krajem prošle godine i drugi su europski gradovi imali problema s pojačanom zagađenošću, pa su Sarajevo i Madrid uveli ograničenja u prometovanju po sistemu “par-nepar”.

Englezi su za lidera svoje prestonice, finansijskog centra svijeta, izabrali sina pakistanskog emigranta, jedno od osmoro djece vozača autobusa i krojačice, rođenog u južnom Londonu u višespratnici sa jeftinim državnim stanovima za iznajmljivanje. I uz sve to, još i muslimana, pripadnika opozicionih laburista, pišu regionalni portal iBalkan.net.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net