Recent Posts

Turski avion pao u naselje, poginulo 37 osoba

Kirgistan: Srušio se turski avion, poginule najmanje 37 osobe

Zamjenik premijera Kirgistana Muhambetkaliy Abulkaziyev potvrdio je da se avion na letu od Hong-Konga prema Bishkeku srušio tokom slijetanja zbog loših vremenskih uslova jutros u 7:31 sati po lokalnom vremenu. Najmanje 37 ljudi je poginulo, uključujući šestero dijece, kada se rano jutros teretni avion srušio nedaleko od glavnog grada Kirgistana Bishkeka.

Zamjenik premijera Kirgistana Muhambetkaliy Abulkaziyev potvrdio je da se avion na letu od Hong-Konga prema Bishkeku srušio tokom slijetanja zbog loših vremenskih uslova jutros u 7:31 sati po lokalnom vremenu.

Zvaničnici aerodroma u Bishkeku su saopćili da se avion kompanije ACT Airlines srušio na naseljeno područje.

U avionu se nalazilo pet članova posade, a jedan od njih je preživio, potvrđeno je iz Ministarstva zdravstva.

Na terenu su trenutno spasilačke ekipe.

Najmanje 37 osoba je poginulo kada se teretni avion, srušio u naseljenom području u neposrednoj blizini glavnog aerodroma u Kirgistanu.

Kirgistanski zvaničnici prvobitno su rekli da je u pitanju avion kompanije „Turkiš Erlajns”, ali je turska kompanija „ACT Erlajns” saopštila da je letilica njihova, prenosi Rojters.

Avion tipa Boing 747 pao je nedaleko od aerodroma Manas, južno od kirgistanske prestonice Biškek, usmrtivši stanovnike naseljenog područja kao i one koji su se nalazili u avionu.

Prema navodima ministarstva, oko 43 kuća je oštećeno pri padu aviona.

S druge strane, zamjenik premijera Kirgistana Mukhametkali Abulgazijev rekao je da je više od hiljadu spasilaca na licu mjesta u naseljenom području, u kojem je 15 kuća uništeno.

Jedan od svjedoka, koji nije želio da bude imenovan, rekao jeda su u padu aviona poginule čitave porodice, uključujući djecu.

Uzrok nesreće nije još poznat, ali je kirgistanski ministar za vanredne situacije Kubatbek Bronov rekao novinarima da je jutros na aerodromu Manas bilo maglovito, ali i da vremenski uslovi nisu bili kritični.

Uprava aerodroma saopštila je da je avion trebalo da stane na aerodromu u Manasu na putu iz Hong Konga ka Istanbulu, a da se srušio kada je pokušao da sleti pri slaboj vidljivosti.

Šef turske diplometije Mevlut Čavušoglu izrazio je danas saučešće svom kolegi iz Kirgistana Erlana Abdildaeva, saopštilo je tursko Ministarstvo spoljnih poslova.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net